Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yanı sıra çok sayıda dernek başkanı katıldı. Yapılan oylama sonucu 180 delegeden 127 kişi oy kullandı. İlk turda Şükrü Önder 74, Ömer Fitoz 44, Özcan Akçay ise 9 oy aldı. Prosedür gereği ikinci tur oylamaya geçilecekken Ömer Fitoz ve Özcan Akçay adaylıktan çekildi ve kurallar gereği açık oylama yapıldı ve Şükrü Önder Yalova Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Divan Kurulu Başkanlığına Recep Hayri Eren, Başkan Yardımcılığına Halit Güleç ve yazmanlığına ise Nurten Anıl Kalyoncu’nun seçildiği toplantının açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptı.

"YALOVA KENT KONSEYİ SİYASALLAŞTIRILDI"

Yalova Kent Konseyi’nin geçtiğimiz dönem siyasete alet olduğunu söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Sivil toplum olmadan bir kentin devamlılığı sağlanamaz, ayakları yere basamaz. Gelişmiş ülkelerde bu böyle. Kent Konseyi'ni Yalova için son derece önemsiyorum. Siyaset ötesi olması gereken Kent Konseyi siyasallaştırıldı. Bundan Yalova zarar gördü. İnşallah bundan sonra bunu aşarız ve Kent Konseyi Yalova'nın ağabeylik görevini yerine getirir. Kent Konseyi her ne kadar gönüllü kuruluş olsa da taşın altında elinin sokulması gerekiyor. Bizi bu sivil gücün bizleri doğru yönlendirmesini istiyoruz. Bundan önce ne olduğu beni pek bağlamıyor. Artık geleceğe bakmalıyız. Kent Konseyi Başkanı olacak kişi bizi her zaman uyarsın, öneriler getirsin. Ben seçim sürecinde de belirttiği gibi Yalova'yı birlikte yönetmeye, sevgiyle büyütmeye geldim." diye konuştu.

Başkan Salman’ın ardından Kent Konseyi Başkanlık oylamasına geçildi. Genel Kurulda başkanlık için Şükrü Önder, Ömer Fitoz ve Özcan Akçay aday oldu. Yapılan ilk oylamada Şükrü Önder 74, Ömer Fitoz 44, Özcan Akçay ise 9 oy aldı. İlk tur oylamasının ardından Fitoz ve Akçay adaylıktan çekildiğini açıkladı. Üye tam sayısının 3'te 2'si sağlanmadığı için 2. Tur oylama açık şekilde yapıldı. Açık oylamada oy çokluğuyla Şükrü Önder başkan seçildi.

Aynı zamanda 22. Dönem Yalova Milletvekili olan Şükrü Önder oylama sonrası yapmış olduğu değerlendirmede, "Katılımcılara teşekkür ediyorum. İlgi memnun etti. Şu ana kadar çalışanlara teşekkür ediyorum. Adaylar beni sevindirdi. 3 kişiden biri başkan olacaktı. O da bana nasip oldu. Yürütme kuruluna 17 kişi seçilecek ama 180 üyenin de aktif olmasını istiyorum. Yalova için projelerimiz var. Belediyeye ve Valiliğe projelerimizi sunacağız." dedi.