Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan hayata geçirilen Tepekule projesi Ankara’nın bütün güzelliklerinin kuşbakışı izlenmesine olanak sağlıyor. Bu proje ile Yenimahalle turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Tepekule projesine büyük önem verdiğini ve Tepekule’nin Ankara’nın yeni simgesi olacak." dedi.

    Yenimahalle Belediyesi’nin yaptığı yazılı basın açıklamasında Tepekule projesi çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Yenimahalle’nin Şentepe ilçesinde faaliyete geçen Tepekule, aynı zamanda da Şentepe’yi görüntü kirliliğinden kurtardı. Projede bulunan semt pazarı- dükkânlar, resim, film ve heykel atölyeleri, açık-kapalı kafeteryalar, amfi tiyatro, açık sergi ve sinema alanı, sanatçı sokağı, gözlem kulesi ve seyir terasları hazırlıkları bitmek üzere.

    Vatandaşların uğrak yeri haline gelen Tepekule hafta sonları dolup taşarken, Tepekule’nin 2’nci ve 3’ncü etabı tamamladıktan sonra proje, sadece Yenimahallelilerin değil tüm Ankara’nın gözdesi olacak. Ankara’yı 360 derece görme imkânı sağlayan seyir terası da yoğun ilgi görürken, kule Başkent’in çekim noktası olacak.

    "ANKARA’NIN EN GÜZEL ALANLAR BU MEKANDA YER ALACAK"

    Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Tepekule projesine büyük önem verdiğini ve Tepekule’nin Ankara’nın yeni simgesi olacağını kaydederek “Bu bölgede, televizyon vericilerini kaldırıp, 200’e yakın gecekondunun yerine bu dev projeyi gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Başkent’in en güzel alanı olacak bu mekanda dükkanlar, hizmet birimleri, restoranlar yer alacak. Burası Ankara’nın turizm merkezi olacak. Geçtiğimiz dönemde 1. Etabını tamamladığımız bu önemli projeyi bu hizmet döneminde bitireceğiz." dedi.