Yazlıkçılar, kışlık sebzelerini hazırlayarak Korkuteli, Elmalı, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Burdur Tefenni'den Antalya'ya dönüyor.
Antalya'nın yaz sıcağı ve nemli havasından bunalanlar, okulların açılması ile birlikte Korkuteli, Elmalı, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Tefenni'den dönmeye başladı.
Yazlıkçılar, Antalya'ya dönüşlerinde serin havada ipe dizerek kuruttukları patlıcan, böğrülce, biber, kabak, bamya ve fasulyeleri bez torbalara yerleştirdiler.
Yazlıkçı Kezban Karakuş, Manavgat'ta özel bir bankada çalışan oğlu için Tefenni'de kış için tüm sebzelerin kurutmasını yaptığını söyledi.
25 kilogramın üzerinde başta biber, bamya, kabak ve patlıcan olmak üzere kurutma yaptığını belirten Karakuş, "Kurutmalar nemli havada olmuyor. Serin havada olması gerekiyor. Tefenni'de bütün kışlıklarımızı oğlum için hazırladım. " dedi.
Meryem Akdeniz'de, Antalya'ya göçmeden önce bütün kışlık kurutmaları ve tarhanasını Korkuteli'de hazırladığını söyledi. Kışın, sebze ve meyve kurutmaların lezzettenin bir başka olduğunu kaydetti.
Özlem Çinkaya'da hazırladığı biber kurutmalarının kilosunu 20 liradan sattığını, sebze ve meyve kurutmasının uzun yıllardır hep Korkuteli'de hazırladığını kaydetti.