Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Kupası’na farklı bir başlangıç yaparak rövanş için büyük avantaj sağladı.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 2. Tur ilk maçında evinde Belarus temsilcisi HC Gomel takımı ile karşılaşan Yenimahalle Belediyesi salondan 33-22’lik skorla ayrılarak tur kapısını ardına kadar araladı. THF Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Yeliz, Esra, Dimitrovic, Marina, Lenche, Kateryna, Dragica 7’siyle başlayan Başkent temsilcisi, karşılaşmanın başlamasıyla rakibi üzerinde belirgin bir üstünlük kurdu. Milli Yıldız Yeliz’in üst düzey performans gösterdiği ve 8 gol kaydettiği maçta Dimitroviç 8, Marina Tanskaya 7, Kateryna 5, Esra 3, Lenche de 2 gol attı. Yenimahalle Belediyesi, Makedon hakemler Dimitar Mitrevski ve Blagojche Todorovski yönettiği maçın ilk yarısını da 20-13 önde kapattı.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Kulüp Başkanı Mesut Bolatcan ve çok sayıda seyirci tribündeki yerlerini alarak takımlarına destek oldu.

GÖNÜL GÖZÜYLE İZLEDİLER

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Futbol Takımı oyuncuları da maça gelerek hentbolcu arkadaşlarına manevi destekte bulundu.

Karşılaşmanın devre arasında bir gösteri yapan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Seğmen ekibi, sporseverlere Ankara kültürünün bir parçasını yansıttı.

Rövanş maçını 25 Ekim 2014 Cumartesi günü Belarus'ta oynayacak Yenimahalle Belediyesi, turu geçmesi halinde 3. turda Fransa'nın Issy Paris Hand takımıyla karşılaşacak.