Yenimahalle Belediyesi, 3. kez düzenlenen yönetim yapısının uygulamalı olarak anlatıldığı, “Local International Staj Programı” öğrencilerini ağırladı.

Yurtdışından gelen 50 kişilik heyeti makamında ağırlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, tecrübelerini yerel yönetimler alanında staj gören öğrencilerle paylaşırken, Yenimahalle’yi çok beğenen stajyerlere, Yenimahalle ve Belediye hakkında bilgi verdi.

Aralarında Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, Bosna Hersek, Makedonya, Fas, Tunus ve Yemen’den gelen öğrencilerin bulunduğu heyete, iyi bir yerel yönetici olmanın şartlarını anlatan Yaşar, “Bu toplantıyı tertip ettiği için Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum ve kardeş ülkelerin öğrencilerini ağırlamaktan gurur duyuyorum. Bu tür seminerlerin kardeşlik duygularını pekiştirmesinde çok faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.

Toplantının ardından belediyedeki birimleri gezerek bilgi edinen öğrenciler, çalışanlarla tanışma olanağı da buldu. Yerel yönetimler adına bilgi edinen stajyerler, Yenimahalle Belediyesi’nin ilçede hizmete sunduğu devasa yatırımları da yerinde görerek yapılan çalışmalara hayran kaldı.