Yenimahalle Belediyesi, ilçeyi bayrama hazırlamak amacıyla başlattığı temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde bütün camilerin temizlik ve bakımları yapılırken; bayramda ziyaretçi akınına uğrayacak olan mezarlıklar da temizleniyor.

Kamu kurumlarına ait alanları bakıma alan belediye ekipleri, ilçede bulunan 250’ye yakın camiyi de bayrama hazır hale getirmek amacıyla yoğun bir mesai harcıyor. Bölgedeki camilerin bakım ve onarımlarını tamamlayan ekipler, camilerin temizlik çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca daha fazla ziyaret edilen ve teravih namazları kılınan ibadethanelerde, halıların temizliğinden camlarına, abdesthanelerden ayakkabılıklara kadar her yer özel temizlik araçları ile dip köşe temizleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala mezarlıklara yönelik çalışmalarına da hız verdi. Bayramda yapılacak kabristan ziyaretleri öncesi mahalle statüsüne geçen köylerdeki mezarlıkları temizleyen ekipler, yabani otların temizlenmesi, çiçeklerin sulanması ve mezarlık çevrelerinin düzenlenmesini yapıyor, mezarlıklar kuru otlardan ve çöplerden arındırılıyor.

6 NOKTADA BÜYÜK TEMİZLİK

Yuva Köyü, Karacakaya, İvedik, Yakacık, Susuz, Ergazi Mahallesi’nde bulunan mezarlıkları ve Abalı Baba Türbesi’ni temizleyerek Ramazan Bayramı’na hazır eden belediye, ailelerinin kabrini ziyarete giden vatandaşların da takdirini kazanıyor. Mezarın etrafında bulunan yabani otları temizleyerek, mezarları sulayan belediye işçileri, mezar alanın temizliğine son derece önem veriyor.

“BAYRAM YENİMAHALLE’DE GÜZEL”

Bayram hazırlıklarını yakından takip eden Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden itibaren camii ve mescitlerimizin bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını belirli periyotlarla yaptık. Ramazan ayı boyunca temizlik çalışmalarımızı artırdık. Yenimahalle halkının Ramazan ayında daha temiz ve sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri, bayramda kabristan ziyaretlerini huzur içinde yapabilmeleri amacıyla ekiplerimiz gece- gündüz çalışıyor.” dedi.