Yozgat’ın Yerköy ilçesi Ayanoğlu mahallesinin kadın muhtarı Bahriye İnce, vatandaşların katkılarıyla Namık Kemal İlkokulu'nda eğitim gören 70 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Ayanoğlu Mahallesi Muhtarı Bahriye İnce, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik kendi mahallesinde yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya mahalle sakinlerinin ilgisi büyük oldu. Yapılan yardımlarla alınan kırtasiye malzemesi Namık Kemal İlkokulunda eğitim gören 70 ihtiyaç sahibi öğrenciye dağıtıldı.

Muhtar Bahriye İnce, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik başlattıkları kampanya kapsamında 70 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi. Bu tür yardımları her yıl yaparak geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyleyen İnce, “Mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşaması ve eğitim almaları için herkesin üzerine düşüne görevi yapması gerekir. Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Onlara gözümüz gibi bakmalıyız. İlçemizde STK’lar ve bazı sivil toplum örgütleri ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik kermes gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek destekte bulunuyorlar. Bizde muhtar azalarımızla birlikte düşünerek böyle bir karar aldık. Mahalle sakinlerimizin de desteği katkısı büyük oldu. Bu vesile ile yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yerköy'ün Ayanoğlu Mahallesi Muhtarı Bahriye İnce, ilçenin ilk ve tek kadın muhtarı olarak da dikkat çekiyor.