Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, ilde kırsal kesimin yaşam standartlarını her geçen gün arttığını belirterek, köylerde kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Daldal yaptığı açıklamada, Büyükincirli, Karalar ve Sarımbey köylerinin kanalizasyon ihaleleri yapıldığını yıl sonuna kadar da 76 köyün kanalizasyon çalışmalarının tamamlanacağını ifade etti. İl genelinde alt yapısı tamamlanmamış köyün kalmayacağını kaydeden Daldal, “Merkez ilçemize bağlı 99 köyümüz bulunmaktadır. Bugün itibariyle 71’inin kanalizasyonunu tamamladık, 3’ünün ihalesini yaptık. Yaklaşık bir ay içerisinde 2 köyümüzün daha ihalesine çıkacağız. Bu sene 99 köyümüzün 76’sının kanalizasyonunu yapmış olacağız. En kısa sürede geriye kalan köylerimizin de kanalizasyonunu tamamlayacağız.” dedi.

Yozgat Merkeze bağlı Büyükincirli, Karalar ve Sarımbey köylerinin ihalelerinin yapıldığını kaydeden Daldal; “Bu üç köyümüz hem kolay bir coğrafyaya sahip değil hem de nüfus olarak ortalamanın üstünde. Coğrafi olarak sıkıntılı köylerimiz olduğundan dolayı ihalenin maliyeti yüksek oluyor. Yaptığımız ihaleyi yaklaşık yüzde 30 kırımla KDV dahil 700 bin liraya tamamladık. 75 gün iş günü sonunda bu köylerimiz kanalizasyon sistemlerine kavuşacak. Bu çalışmalar köylerimizin yaşam standartlarının yükselmesi adına yapılan yatırımlardır. Her ne kadar şehir standartlarına kavuşmasa dahi en azından yaşayan insanlarımızın bu güzel görünüme, hijyene sahip olması bizim temel amacımızdır.” diye konuştu.