Yozgat Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yerel gazete temsilcileri ile bir araya gelerek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son günlerde yaşanan su sıkıntısını dile getiren Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaşanan sıkıntının yağışların yeteri kadar olmaması nedeniyle yeraltı sularının çekilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Şimşek,"Son bir yıl içerisinde yağış miktarının az olması içme suyunu besleyen kuyularımızda debi düşüklüğüne neden oldu. Saniyede otuz litre debisi olan kuyularımızdan şuanda 10 litre su alabiliyoruz. Azalan su kuyularının ardından vakit kaybetmeden yeni kuyu çalışmalarına başladık. Şehre su basacak olan yeni kuyu çalışmamızla bu sıkıntıyı çözeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Bahçe sulama, araç yıkama işlerini şebeke suyumuzu kullanarak yapmasınlar. Suyun israf edilen her bir damlası bizim için çok büyük önem arz ediyor" dedi.

2017 yılı içerisinde büyüklü küçüklü 10 yeni park çalışmalarının olacağını da belirten Şimşek,"Vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyacını belediye olarak karşılamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda 10 yeni park çalışmamız olacak. İçerisinde yürüyüş parkuru, fitness aletleri, çocuk parkı ve yeşil alanların olacağı büyüklü küçüklü parklar yapacağız" şeklinde konuştu.

Şimşek ayrıca, hayvan barınağı inşaatında sona gelindiğini, faaliyete geçecek olan yeni hayvan barınağı ile birlikte sokaklardaki başıboş gezen hayvanları burada kısırlaştırdıktan sonra tekrar doğaya bırakılacağını söyledi.