CHP Yozgat İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümü olduğunu hatırlattı ve 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımının atıldığını söyledi.
Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu ifade eden CHP Yozgat İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, “Kadın hareketinin siyaset yapmaya dair taleplerinin ve mücadelesinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 5 Aralık 1934’te pek çok Avrupa ülkesinden çok önce kadınlara verilen bu hak, kadınlar açısından bir devrimdir. Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisidir.” dedi.
Kadınların eğitimde, istihdamda, karar alma ve mekanizmalarında olması gereken yerde bulunmadıklarını vurgulayan Karslıoğlu, “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” şeklinde konuştu.
Toplumsal refahın sağlanması için kadınların siyasi yaşama katılımlarının önündeki pek çok engelin kaldırılması gerektiğini belirten Karslıoğlu, “2015 Genel seçimi sonucunda biz kadınlar TBMM’de sadece 81 kadın vekille yüzde 13 oranında temsil ediliyoruz. Nüfusun yarısı olan biz kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz ancak haklara ulaşmada eşit değil. Oysa daha çok kadın vekil demek, kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, eğitim gibi konuların daha fazla ele alınması ve çözüm üretilmesi demektir” açıklamalarında bulundu.
Karslıoğlu son olarak ise “Umut ediyoruz ki; daha ileriki yıllarda, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişini kutladığımız bu günlerde daha güzel tablolarla halkımızın karşısına çıkabiliriz. Tüm çalışmalarımız, Türk kadının hak ettiği yerlere gelebilmesi gayreti içerisinde olacaktır. Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alanda eşit, özgür bir dünya diliyoruz.” ifadelerini kullandı.