Gaziantep’te düzenlenen 10. Uluslar arası Robot Yarışması ‘Çizgi İzleme’ dalında, Yozgat Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye 2.si oldu.
Gaziantep’te yapılan 10. Uluslararası robot yarışmasında ‘Çizgi İzleme’ dalında Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye 2.si oldu. 7 kategoride 347 okul ve kurumdan bin 609 robot ile bin 962 öğrenci ve danışman öğretmenin katıldığı yarışmada Yozgat’ı Osman Yılmaz, Beytullah Öztürk ve beraberinde danışman öğretmen olarak görev alan Salih Aydoğan temsil etti. Diğer yandan ise Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berke Biten, Elif Akşit ve danışman öğretmenleri Yılmaz Songur ‘Mansiyon’ ödülünü almaya hak kazandı.
Dereceye giren öğretmen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Başol okullarında ziyaret ederek onları tebrik ettiler.
Başarılı öğrencilere hediyelerini, öğretmenlere ise teşekkür plaketlerini takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Böylesine büyük çaplı Uluslararası yapılan bir yarışmada Türkiye ikincisi ve Mansiyon ödülü alarak ilimizin ve okulunuzun ismini duyurmak gerçekten takdire şayan bir durum. Bu başarı aslında bize hedeflerin Ne kadar büyük olursa olsun ulaşmanın zor olmadığının kanıtı. Hangi işe başlarsak başlayalım bu iş çok zor. Kesinlikle yapamayız gibi olumsuz fikirlere hayatımızın hiçbir aşamasında yer vermemeliyiz. Sizlerin bu başarısı diğer öğrencilere de örnek teşkil edecek bir başarı. Bizler sizlere yapacağınız her işte sonsuz güveniyoruz. Sizler de hiçbir zaman güven duygunuzu kaybetmeyiniz. Sizlerin hayatın her aşamasında da böyle başarılı yol izlemenizi en içten dileklerimle temenni ediyorum. Konya’da yapılacak olan 11. Uluslararası Robot Yarışması’nda da başarılar dilerim” dedi.