Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler” konulu fotoğraf sergisine ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, sergiyi 2 gün içerisinde 5 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Sergi Salonunda dün açılışı gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler” konulu fotoğraf sergisi iki gün içerisinde yoğun ilgi gördü.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçe halkının 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının kalkıştığı darbe girişimi sonrası demokrasiye sahip çıkarak yaklaşık bir ay boyunca her gece sabaha kadar meydanda nöbet tuttuğunu hatırlattı. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak 15 Temmuz’da yaşananları unutturmamak adına “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler” konulu 160 adet fotoğrafın yanı sıra, darbenin önlenmesinde büyük önem taşıyan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’e ayrılan bölümde askeri üniforma, ayakkabıları, künye ve brövelerin yer aldığı bir bölüm yaptıklarını dile getiren Başkan Uysal, ilçe halkının sergiye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Sergi açılalı 2 gün olmasına rağmen şu ana kadar aldıkları son rakama göre 5 bin kişinin ziyaret ettiğini öğrendiğini belirten Uysal “Türkiye genelinde olduğu gibi Kdz. Ereğli ilçe halkımızda 15 Temmuz’da darbe teşebbüsüne karşı dik duruş sergilemiştir. Yaklaşık bir ay boyunca devam eden nöbetlerimizde her gece yüzlerce vatandaşımızla sabahlara kadar demokrasi nöbetlerini tuttuk. Yaşanan darbe girişimini unutturmamak için bir fotoğraf sergisi açmaya karar verdik. Sergimizde 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 160 fotoğrafın yanı sıra bu darbenin başarısız olmasını canını feda ederek sağlamış olan Şehit Astsubayımız Ömer Halisdemir içinde bir bölüm oluşturduk. Burada askeri üniforma, ayakkabıları, künye ve bröveler yer alıyor. Amacımız 15 Temmuz’u unutturmamak. Halkımızda bu anlamda sergiye yoğun ilgi gösteriyor. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Başkan Uysal 15 Temmuz darbe girişimi ve ilçede 27 gün devam eden demokrasi nöbetlerinin anlatıldığı kısa bir belgesel film hazırladıklarını, bu filminde sergiye gelenlere izletildiğini dile getirdi.