Alaplı ilçesinden geçen Çayın içinde büyüyen yabani otların sel taşkınlarından korunması için DSİ İl Müdürlüğü ekiplerince temizleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.
DSİ İl Müdürlüğü ekiplerince derenin kenarındaki bitkiler içerisinde biriken çamur ve diğer atıklar temizleniyor. Çayın Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Alaplı Belediyesi, DSİ ortaklaşa yapacağı projeyle Çay’ın etrafında yapılabileceği düzenleme ve rekreasyon alanları oluşturulacak.
Alaplı Çay’daki temizlik çalışmalarının başladığını söyleyen Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, "Alaplı deresinde, şiddetli yağışlarda sel taşkını sorunu yaşıyordu. Alaplı deresi, ilçemizin en güzel alanlarından biri. Ama dere zemininin ve çevresinin temizlenmesi gerekiyor. Bu derenin temizlendiğinde ve bir daha kirlenmesinin önüne geçildiğinde ilçemize ayrı bir güzellik ve doğal zenginlik kazandıracak. Çayın pislikten temizlenmesi ile halkımız ve çevreye yayılan pis kokulardan kurtulmuş olacaklar. Bu nedenle Biz de Belediye olarak Alaplı Çayı’nı yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmaların ilk ayağı olarak temizleme çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki süreçte konuya ilişkin projemizi hayata geçirerek Alaplı’lımıza yeni bir güzellik kazandıracağız " dedi.