Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan ve tatillerini geçirmek için memleketlerine gelen gurbetçiler için gece düzenlendi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, yurt dışında yaşayan gurbetçiler için bir gece düzenledi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Belediye kamp tesislerinde ağırladığı gurbetçiler, memleketlerinde stres atıp, eğlendi. Geçtiğimiz yıl hain darbe girişimi nedeniyle Kdz. Ereğli Belediyesinin düzenlediği demokrasi nöbetlerinde ağırlanan gurbetçiler için bu yıl belediye kamp tesislerinde özel bir gece düzenlendi. Geceye, Avrupa’nın değişik kentlerinde yaşayan ve tatillerini geçirmek için Kdz. Ereğli’ye gelen binin üzerinde gurbetçi vatandaş ve mahalle muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, gurbetçilerin masalarını tek tek ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Başkan Uysal sohbette, “Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçen yıl hain darbe girişimi nedeniyle Anıt önünde demokrasi nöbetinde buluşmuştuk. Huzurlarınızda Almanya’dan, tüm Avrupa’dan gelerek Demokrasi nöbetlerinde bizlerle olan tüm gurbetçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sadece Ereğli de değil, Avrupa ülkelerinde 15 Temmuz da ortaya koyduğunuz fotoğraflardan da iftihar ettik, onur duyduk. Nerede Türk vatandaşımız varsa onların yanında ve arkasındayız. Sizlerin yanında dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Sizlerin dertleri ile dertlenip, çözüm bulmak için buradayız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Mangal partisiyle başlayan gurbetçiler gecesinde Belediye Folklor ekiplerinin gösterisi ve Faslı Şahane grubunun seslendirdiği türkülerle stres atan gurbetçiler, davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Gurbetçiler gecesinin finalinde havai fişek gösterisi görülmeye değerdi. Düzenlenen gecede, Kdz. Ereğli Belediye Başkan yardımcıları ve daire müdürleri de hazır bulundu.