Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu 2016-2017 akademik yılında verdiği 300 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi.

Devrek Meslek Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Askerlik Şubesi Başkanı Üst. Yıldırım Yörük, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Serkan Koparan, İlçe emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, , akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmalarına geçildi. Devrek Meslek Yüksekokulu 2016-2017 akademik yılı Mezunları adına Aşçılık Programı öğrencisi Sevgi Armut, konuşma yaptı. Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Yüksekokul müdürünün konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de bir konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmasında şunları söyledi: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda yaklaşık 7150 öğrencimizi, Devrek Meslek Yüksekokulumuzdan ise 300 öğrencimizi mezun etmenin, geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Devrek Kampüsümüz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişmeye ve büyümeye tanık oldu. Çok sayıda yeni program açtık, öğrenci ve öğretim elemanı sayısında çok büyük artışlar gerçekleştirdik. Geçen sene kurulan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2017-2018 akademik yılında öğrenci alımına başlanacağı müjdesini verirken, Devrek Kampüsümüze bu sene kurulan Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu ile beraber Devrek Akademik açıdan bir eğitim üssü haline gelmiş bulunmaktadır. Bu süreçte bize büyük destek olan Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, TSO Başkanımıza şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.”

Tüm bölümlerde dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyeleri protokol tarafından verildikten sonra mezun olan öğrenciler aynı anda kep fırlatarak sevinçlerini aileleri ile paylaştı.