Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, 2016-2017 akademik yılında, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında belirlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” teması etrafında birçok farklı projenin yer aldığı “Milli Birlik ve Beraberlik Günü” etkinliklerini düzenledi.
Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Turgay Erdemir, düzenlenen etkinliklerin ortak amacının, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi sonrasında milli birlik ve beraberlik şuurunu canlı tutmak ve yaygınlaştırarak gelecek nesillere taşımak, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak olduğu belirtti. Ayrıca geleceğin teminatı olan çocuklarımızda ve öğrencilerimizde, millî, manevi ve insani değerler, birlik ve beraberlik, vatan, millet ve bayrak sevgisine yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu da vurguladı.
Etkinlikler, Ereğli Meslek Yüksekokulu akademik-idari personeli, öğrencileri ve Kdz. Ereğli halkı 150 metrelik Türk bayrağı eşliğinde Kdz. Ereğli sahil şeridindeki Süs Havuzu-Bozhane Mevkii güzergâhında Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş, Okt. Meva Apaydın danışmanlığında Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “El Ele Tek Yürek” projesi kapsamında basımı yaptırılan tişörtlerin dağıtılması, Okt. Derya Erarslan danışmanlığında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Bir Olalım Diri Olalım” projesi etrafında oluşturulan dövizlerin taşınması, Öğr. Gör. Turgay Erdemir danışmanlığında Bilgi Güvenliği Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Tek Bilek Tek Yürek” projesi çerçevesinde el işi bileklik ve anahtarların Kdz. Ereğli halkına hediye edilmesi ile desteklendi. Aynı zamanda yürüyüşe Okt. Mustafa Samur danışmanlığında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Birlik Beraberliğe Pedal Çevir” projesiyle Ömer Halisdemir tişörtü giyen bisikletlilere “Birlik ve Beraberliğe Kürek Çek” projesi kapsamında da Kdz. Ereğli’de yer alan tekne ve sandal sahipleri sahil boyunca Türk bayrağı açarak eşlik etti. Böylece etkinlik karadan ve denizden desteklenmiş oldu. Yürüyüş Bozhane Mevkii’sinde vatan uğruna can veren tüm şehitlere saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı.
Milli Birlik ve Beraberlik Günü etkinlikleri, yürüyüşün ardından Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik tasarım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu çalışmalar Atatürk Kültür Merkezi’nde “Birlik ve Beraberliğe Grafiksel Yorumlamalar” isimli sergide sergilendi. Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve ev sahibi olarak Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysel Memiş’in katıldığı, vatandaşlardan yoğun ilgi gören sergide Okt. Tuğba Aydın Yıldız danışmanlığında hazırlanan “Bizimle Söyle Ereğli” adlı klip, “Sen Yoksan Eksiğiz” projesi kapsamında hazırlanan 15 Temmuz sürecinin yansıtıldığı Türkiye yapbozu, Öğr. Gör. Ayşegül Şenlitürk danışmanlığında yapılan “Milli Birlik ve Beraberlik Kısa Filmi” gösterildi. Ayrıca “Birlik ve Beraberlik Maketi” projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve TBMM maketi sergilendi. Etkinliğin sonunda etkinliklere katılan herkese Milli Birlik ve Beraberlik Dergisi dağıtıldı. Öğr. Gör. Bircan Topçu Yurdigül danışmanlığında ise “Milli Birlik ve Beraberlik Sergisi” projesi ve rozet tasarımları sergilendi.