15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Törende konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in sapık ve kendini peygamberlerden üstün gören bir şeytandır" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Zonguldak Valiliği tarafından organize edilen etkinlik İstasyon Caddesi’nde kalabalığın toplanmasıyla başladı. İstasyon caddesinde toplanan kalabalık alana gelebilmek için yoğun güvenlik önlemlerinden geçirildi. Madenci Anıtı’na kadar Mehteran takımı ile ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, "Vatan sağolsun, şehadet yol olsun", "Bir ölür bin diriliriz" sloganları attı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ve şehitler için dua edilmesinin ardından sinevizyon gösterisi ile devam programda vatandaşlar demokrasi nöbetine başladı.

Yürüyüşe, Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Etkinlikler, Maden Anıtı’nda kurulan platformda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Zonguldak Valisi Ahmet Çınar yaptı.

Vali Çınar konuşmasında terör örgütü lideri Fettullah Gülen’in sahtekar ve sapık olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Bu adam İslami anlamda da itikadı anlamda da sapık bir adamdır. Çok net kendisini peygamberlerin üstünde görüyor. O milleti kandırmak için gözyaşları falan hep yalan. Videolarda var diyor ki Kabe’ye kadar gittim yüzümü sürmeye utandım diyor. Sen kimsin? Allah’ın bana gel yüzünü sürün tövbe edin dediği yerde sen yüzümü sürmeye utandım diyorsun. Sapık, peygamberimiz geldi bir arkadaşımıza dedi ki videolarda bakarsınız o İslam davasını bize verdi. Allah İslam davasını peygambere bile vermedi. Sapık adam hayal ettiğini gerçek sanıyor. Ve bunu anlatıyor. Her gece rüyalar, mesajlar vesaire yöntemleri ile ona bağlılara, ona tapanlara Allah’ından kitabından sapmış bütün bu müşrikleri o şekilde kendine bağlı tutuyor. Çanakkale’de bunun ileri gelen bir adamı bana ’Hoca efendimiz bütün kararlarını peygamber efendimizle istişare ederek alıyor dedi. Bir anda verilen mesaj bunların hepsine gidiyor. Şimdi son uydurduğu yalan ben hepinizi hapishanelerden çıkartırım ama diyor. Şimdilik Resulullah efendimiz izin vermiyor diyor. Yani müşrit, sapık kendini peygamberin üstünde gören bir adam. Bu kainatın en büyük sapığı, manyağı ve şeytanıdır bunu herkesin görmesi lazım. Ama hala bu adama tapınma devam ediyor. Bundan vazgeçmedikleri müddetçe teröristtirler" dedi.