Aksaray Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bulunan hayvanlara ve sokakta yaşayan hayvanlara sunduğu hizmeti kış aylarında daha özenli ve kaliteli bir şekilde yapmaya devam ediyor.
Yüzlerce sahipsiz kedi ve köpeğin bulunduğu hayvan bakımevinde kış dolayısıyla sıcak yuva ortamı sağlanıyor. Rehabilitasyon merkezinde hasta, yaralı, kaza ve benzeri nedenle yaralanmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi yapılıyor. Buradaki hayvanlar özel olarak hazırlanan mamalarla besleniyor ve veteriner hekimler tarafından tedavileri gerçekleştiriliyor. Aksaray Belediyesi soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayıp donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için belirli noktalara yiyecek bırakarak onları da unutmuyor. Barınakta mevsimin zorlu şartlarına uyumlu hale getirilen yerleri tek tek elden geçiren belediye, kalite standartlarını hiçbir zaman düşürmüyor. Sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü ve dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde sokakta yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarına şefkat eli uzatan Aksaray Belediyesi, örnek davranışıyla vatandaşlardan takdir topluyor.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen belediyemiz şefkat elini tüm canlılara yaz kış demeden uzatmaya devam edecek. Barınakta hayvanların doğal ortam koşullarında yaşamaları sağlanıyor, hayvanların soğuk hava koşullarından etkilenmemeleri için gereken önlemler alındı” dedi.