Amasya’nın Suluova ilçesinde tekstil atıklarının ekonomiye kazandırılması için “atık geri dönüşüm” projesi hazırlandı. Proje ile tekstil atıkları geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye katkı sağlayacak.

Amasya’nın Suluova Belediyesi tarafından tekstil atıklarının ekonomiye kazandırılması için proje hazırlandı. Projenin hazırlanmasının ardından hayata geçirilmesi için Belediye Başkanlığı tarafından ilk adım atılarak protokol imzalandı.
Tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması projesinin uygulanması için yüklenici firma yöneticileri ile protokol imzalayan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, imzaların atılmasından sonra proje hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında şehrin farklı noktalarına atık kutuları yerleştireceklerini ifade eden Başkan Fatih Üçok, bu kutulara atılan tekstil atıklarının geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılacağının altını çizdi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Suluova’da tekstil atıklarını çöp olarak görmeyeceklerine vurgu yapan Başkan Üçok; “Belediyemiz sınırları içerisinde tekstil atıklarının ekonomiye kazandırılması için proje hazırladık.Proje kapsamında atıkların toplanması, taşınması ve ekonomiye kazandırılması için yüklenici firma ROPA Geri Dönüşüm ile protokol imzaladık, hayırlı olsun. Geleceğe güzel bir çevreyi miras olarak bırakmak istiyoruz. Belediye olarak tekstil atıklarının geri dönüşümüne tam destek veriyoruz, vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermelerini ve destek vermelerini bekliyoruz. Suluoava için temiz çevre güzel gelecek diyoruz” diye konuştu.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde şehrin farklı noktalarına atık kutuları yerleştirilecek. Bu kutulara atılan tekstil atıkları yüklenici firma tarafından toplanarak geri dönüşüme götürülecek ve ekonomiye kazandırılacak.

Kaynak: Beyaz Gündem