Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Yöreler Renkler Festivali’nin 3’üncüsü, 23 Eylül Cumartesi başlıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Dünyanın neresinde ne olursa olsun Muratpaşa’da barışın, kardeşliğin, paylaşmanın bayrağını yüceltmek için sonuna kadar çalışacağımıza söz veriyorum” sözleriyle başlayan Yöreler Renkler Festivali 3’üncü yılana girdi.

Türkiye’nin farklı kültürlerinin Antalya’da tanıtımına olanak sağlayan ve aynı zamanda barış, kardeşlik ve dostluk buluşması olan festivalin 3’üncüsü 23 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliği ve il hemşeri dernekleriyle birlikte düzenleniyor.

Başkan Uysal, Anadolu coğrafyasında barış ve kardeşlik kültürünün zorlu sınavlardan geçerek bugünlere geldiğini belirterek, “Antalya, Muratpaşa sakinleri olarak bizler bu açıdan biraz daha şanlıyız. Antalya bütün kültürlerin buluştuğu yerdi. Pamfilya’ydı. Pamfilya, bütün kültürlerin barış ile yaşadığı yer demekti. Muratpaşamız hala böyledir. Bütün kültürlerin barış içerisinde yaşadığı yerdir” diye konuştu.

Üçüncü yılana giren Yöreler Renkler Festivali’nin nihai amacının da barış ve kardeşlik kültürüne hizmet etmek olduğunu dile getiren Başkan Uysal, tüm Antalyalıları, Muratpaşa sakinlerini 23 Eylül Cumartesi günü başlayıp, bir hafta festivale davet etti.