Akıllı Telefonların %97’sinde Instagram Uygulaması Yüklü

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından olan İnstagram, akıllı telefonlarda bulunan marketler üzerinden indirilen uygulamaları ile sık kullanılan bir sanal mecra haline gelmiştir.

Pek çok aktif kullanıcısı bulunan İnstagram; akıllı telefonların neredeyse %97 sinde yer alan bir sanal ortam uygulamasıdır. Birbirinden çeşitli özelliği kullanıcılara sunan İnstagram uygulaması, her kesimden insanın aktif olarak kullandığı sanal mecralar kategorisinde yer almaktadır.

İnstagram Uygulamasının Sık Tercih Edilmesinin Sebepleri

Günümüzde sosyal hayatın azalması ile birlikte, sanal ortamda sosyalleşmek mümkün hale gelmiştir. Birçok insanın, evden işe işten eve gittiği monoton hayatına renk katmayı başaran İnstagram uygulaması; kişilerin çoğunlukla seçtiği sosyal medya platformu tercihi olmaktadır.

Diğer sosyal medya platformlarından farkları bulunan İnstagram; hikaye özelliği ve paylaşılan içerikleri arşivleme özelliği ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış bir sanal platform olmuştur. Basit ve kullanışlı arayüzü bulunan İnstagram, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir uygulama olmuştur.

Akıllı Telefonlarda İnstagram Uygulaması Kullanımı

Teknolojinin ilerlemesi ile kullanımı oldukça yaygınlaşan akıllı telefonlar; neredeyse her kesim, her yaş ve her cinsiyetten insanın elinden ayırmadığı bir sosyal araç olmuştur. Sadece sosyalleşmeyi sağlaması ile kısıtlı kalmayan akıllı telefonlar sayesinde birçok işlem hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Sosyal medya platformu kullanımlarının, bilgisayar üzerinden gerçekleştirilmesi de mümkün iken; kullanıcılar daha kolay kullanımı olması nedeniyle akıllı telefonlardan sosyal medya kullanımını tercih etmektedir.

Sosyal medya uzmanlarının belirlediği istatistiklere bakıldığında; akıllı telefonlara İnstagram uygulamasının %97 oranında indirildiği belirtilmektedir. Oldukça yüksek orana sahip indirme sayısı, İnstagram’ın kullanıcılara sunduğu çeşitli özellikler ile bağdaştırılabilir.

Aynı zamanda, kişisel gizlilik ve güvenlik kurallarına oldukça önem veren İnstagram, aktif sosyal medya kullanıcılarının tercih sebebi haline gelmiştir.

Akıllı Telefonlara İnstagram Uygulaması İndirmek

Oldukça basit olan bu işlem için, akıllı telefonlarda farklılık gösterebilen marketlere giriş yapmanız gerekecektir. Giriş yaptığınız sanal market üzerinden indirebileceğiniz İnstagram uygulaması, hızlı ve kolay bir şekilde akıllı telefonunuzda kullanıma hazır hale gelecektir.

Çoğunluğun tercih ettiği sosyal medya platformu olan İnstagram uygulamasını akıllı telefonunuza düzgün bir şekilde indirmeniz neticesinde, kişisel veya işletme hesabınızı oluşturabilmeniz ve kullanıma başlayabilmeniz mümkün olacaktır.

Instagram hesabının bu denli kolay kurulması ve kullanılması; reklam bütçelerinin de bu platforma kaymasına neden oluyor. Uluslararası Sosyal Medya Federasyonu (SOSFED) Kurucu Başkanı Ufuk BAYRAM tarafından yapılan açıklamada “özellikle Instagram takipçi satın almak ve Instagram hesabını büyütmek için hergün yüzlerce kişi ve firmanın federasyona başvurduğu” dile getiriliyor.