Adana’nın Kozan ilçesinde sabaha karşı bir oto galeriye kalaşnikoflu, el bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı.

Saldırganların motosiklet üzerinde 2 kişi olduğu görülürken saldırgan U.Ö.’nün Adana genelinde bir çok olaya karıştığı öğrenildi. Olayda mahalleyi savaş alanına çeviren U.Ö.’nün(28) cinayet ve birçok suçtan aranan cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Saldırgan U.Ö. motosiklet sürücüsü V.Y ile birlikte olay yerine gelmesi ve motosiklet üzerinde ayağa kalkması güvenlik kamerasına yansırken yaşanan çatışmanın ardından motosikletten düşerek çatışmaya devam ettiği ve ara sokaktan kaçtığı öğrenildi.

İş yeri kurşun yağmuruna tutulduğu sırada olay yerinde olan Ali K.’nin göğsünden aldığı kurşunla ağır yaralı olarak Kozan Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından Adana’ya sevk edilirken diğer yaralı olan Hakan T. ayakta tedavinin ardından taburcu edildi.

Çevrede bulunan görgü tanıkları yoğun silah seslerine uyandıklarını belirtilirken galeride bulunan bir araca denk gelen kurşun izleri ve lastiklerindeki hasar polis ekipleri tarafından incelemeye alındı. Polis her yerde saldırganları arıyor.

Saldırgan U.Ö.’nün daha önce Kozan’da 2 kişinin öldürülmesi olayına karışması, minibüs şoförünü gasp etmesi ve daha önceden onlarca ayrı suçtan aranan cezaevi firarisi olduğu öğrenildi.