Ankara’nın Sincan ilçesinde telefon dolandırıcılığa karışan bir şahıs yakalandı. Yapılan incelemede aynı şahsın daha önceden bazı vatandaşları dolandırdığı teşhis yoluyla tespit edildi.

Ankara Sincan İlçesinde Asayiş Büro Amirliği ekipleri bir vatandaşın kendisini telefon dolandırıcılarının aradığı ve para istedikleri yönündeki beyanı üzerine şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Ekipler ihbarda bulunan vatandaştan belirtilen bankaya gitmesini ve telefondaki şüpheli şahıs veya şahısların yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmesini istedi. Banka çıkışında Eşre K. isimli telefon dolandırıcısı olduğu iddia edilen şahıs R.A. isimli vatandaştan para dolu zarfı aldığı sırada seyyar satıcı kılığındaki sivil polis memuru tarafından hemen yakalandı.

Yapılan incelemede şahsın dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu ticareti olaylarına karıştığı ancak aranmadığı belirlendi. Ayrıca ilçede meydana gelen, Fatih Mahallesinde 25 Ağustos tarihinde M.A. isimli yaşlı bayanın 12 bin 900 TL para, 2 adet bilezik, 1 adet altın kolye dolandırılması olayının, 14 Eylül tarihinde M.T. isimli bayanın 2 bin 240 Amerikan Doları parasının dolandırılması olayının ve 13 Ekim tarihinde F.B. isimli bayanın 20 gram 5 adet burma altın bilezik, 300 TL parasının dolandırılması olaylarının faili olduğu teşhis işlemi ile anlaşıldığı belirtildi.

'16 SENE HAPİS CEZAN VAR' DEDİ

Dolandırıcılık mağduru olan taraflardan M.A. evine telefon geldiğini ve şahsın kendisini Savcı Murat olarak tanıttığını ayrıca karakoldan aradığını belirttiğini söyledi. M.A. devamında şunları söyledi: ”Eve telefon geldi, açtım. ‘Ben Savcı Murat, karakoldan arıyoruz. Sizin bankada paranız var. PKK’ya karışmış Diyarbakır’a gitmiş. 3 kişiyi gözaltına aldık onlar da senin ismini verdiler. Senin de 16 sene hapis cezan var. Ekip gönderiyorum. Eğer yatmak istemiyorsan, bankanın önüne gel. Yalnız beyine söyleme, telefonun açık kalsın. Ev telefonunuz da açık kalsın. Telefonunuz dinleniyor. Evde bilezik falan varsa al gel. Yalnız küçük küçük istemiyoruz.‘ dedi. Beyimle konuştuk beni bankanın önüne bıraktı ve ben girdim içeri. ‘Bankada para çekerken bir tane nokta koyacaksın kağıda’ dedi. Ben bankaya gittim bankada kızlar beni tanıyor. ‘Teyze neden çekiyorsun?’ ben de ‘lazım’ dedim ama telefonda kulağımda. Devamlı bana ‘oğlum oğlum de bana’ diyor. Oradan parayı çektim ve ‘hemen ayrıl oradan. Bir tane poşet yanına al ve parayı poşete koy. Seni takip eden var mı?’ dedi. Ben de beyaz şapkalı biri dikkatimi çekti dedim. Ama orada 1-2 tane polis gördüm. Görünce de ‘eyvah tebligat olacak’ doğru söylüyor dedim. ‘Sakın bankaya girme. Neler görüyorsun, hangi yazılar görüyorsun?’ bana devamlı böyle sorular soruyor. Telefonumun şarjının bitmek üzere olduğunu söyledim o da ‘git şarja tak’ dedi. Gittim bir şarj aleti aldım ve şarja taktım telefonu şarj etmedi. ‘Git batarya al’ dedi. ‘komiserim şunu da yaz bunu da yaz. Bu harcadıklarının hepsini vereceğiz sana’ diyor. Hep ‘komiserim komiserim’ diye hitap ediyor orada ve devamlı telsiz sesi var. Ondan sonra da parayı verdim.“

'2 BİN 240 DOLAR VERDİM'

Başka bir mağdur olan M.T. ise şahsın kendisine komiser olduğunu eşine ise kendisinin bankadan aradığını söylediği belirtti. M.T. devamında, ”Telefon geldi bana komiserim dedi eşime de bankadan arıyoruz dedi. ‘Paranız sahte, paranızı yenileyeceğiz. Yenileyip ona göre göndereceğiz. Sen telefonu kapatma bin arabaya. Bileziğin var mı, Burma mı ne?’ diye sordu. ‘Burma değil ne yapacaksınız bileziğimi’ diye sordum ama ben daha anlamadım. ‘O zaman bankanın önüne gel ve parayı çek. Arka tarafta durma karşıya geç ve bir poşet al, içine paraları koy.‘ dedi. Anamın adını babamın adını doğum tarihimi hepsini öğrenmiş. ‘Poşetin içine koy. Bin, polis arkadaşım gelecek’ dedi. Geldi ve telefonda ‘parayı ver’ deyince ben de bunun üzerine parayı verdim. 2 bin 240 dolar verdim. ‘Evine git ekipler gelecek’ dedi. Eve geldim sinirden ne yapacağımı bilemedim. Dolandırıldığımı o zaman anladım.” ifadelerine yer verdi.