Kayseri’de uyuşturucu madde ticareti yaptıkları Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik ve fiziki takip ile belirlenen ve bu suçtan tutuklu yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 12 yıl 6 hapis, 25’er bin TL adli para cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı görülen davalarda tek tek yargılanan tutuklu sanıklar E.E., M.D. ve E.K. ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık M.D.(31), mahkemede suçun üzerine atıldığını ve uyuşturucu madde ticareti yapmadığını belirterek, “Ben kullandığım için çok pişmanım, satış yapmadım” derken, tutuklu sanık E.K. ise ne uyuşturucu ticareti ne de kullanıcısı olduğunu iddia etti. Üzerinde 43 gram uyuşturucu maddesi ile yakalanan tutuklu sabık E.E. ise ‘İçiciyim, satıcı değilim’ dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu ayrı ayrı görülen davalarda tek tek yargılanan tutuklu sanıklar M.D., E.K. ve E.E.’ye, polisin fiziki takibi ve dinlenen tanıklar neticesinde suçlarının sübut bulduğu gerekçesiyle ‘uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan ayrı ayrı 12 yıl 6 hapis, 25’er bin TL adli para cezası verdi.