Mobil dünyasının içerisinde bulunduğu hızlı yükseliş her geçen gün karşımıza farklı bir yeniliği çıkarıyor. iPhone 4S ile ilk olarak sesle kontrol başlamış daha sonra ise Galaxy S III’te gözle kontrol sağlanarak kimi komutlar telefona ya da tabletlere gönderilmeye başlandı. Bu yıl içerisinde karşımıza çıkan Galaxy S4 ve Optimus G Pro modellerinde gözle kontrol bir adım daha ileri taşındı.

Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni teknolojisi ise telefon ya da tabletlerin düşünce gücü ile kontrol edilmesi üzerine. Texas Üniversitesi ile yapılan ortak girişim sayesinde kontrollerin sağlamasında bir aşama geride bırakıldı. Üniversitede görev yapan elektrik mühendislerinden Roozbeh Jafari, EGG elektrotların bağlı olduğu bir düzeneği takmasıyla Samsung’un Galaxy Note 10.1 tableti arasında bağlantı kuruyor.

Elde edilen etkileşim neticesinde tablete bazı komutlar gönderiliyor. Söz konusu komutlarda %80 ile 95 arasında bir başarı sağlanırken, düşünce gücü ile gönderilen komutların gerçekleşme süresi ise 5 saniye.

Samsung ve Texas Üniversitesi arasında sürdürülen çalışma henüz yeni ve süreç içerisinde büyük gelişme gösterecektir. Sürekli bir kask takılarak bir telefon ya da tabletin kontrol edilmesi şu an için kullanılabilirlik açısında pek uygun değil ancak, cihazlara dokunamayan başka bir deyişe vücutlarının belirli bölgeleri tutmayanlar için kayda değer bir gelişme olarak gösterilebilir.