İngilizce olarak “Decanter” kelimesinden dilimize gelen Decanter ‘in Türkçe karşılığı Sürahi anlamına gelmektedir. Sıvı içerisinde bulunan katı parçacıklar ile ayrıştırma işlemini gerçekleştiren ayrıştırıcıya decantör denir.  Dekantör bakımı sayesinde daha yüksek verimler ile hem zamandan hem enerjiden tasarruf edilmektedir. Yine sanayi pazarının gelişmesi ile birlikte artan işçi gücü ihtiyacından tasarruf sağlayarak her türlü ihtiyaca yönelik cevap veren bir ayrıştırıcıdır.

 

Santrifuj dekantörler Katı-sıvı-sıvı veya katı-sıvı karışımların ayrıştırılmasında kullanılmaktadır. Santrifuj dekantörler ikiye ayrılır bunlar; Doğrudan beslemeli tip dekantörler ve Ağırlıkla Beslemeli Tip dekantörlerdir. Santrifuj dekantörler birçok alanda kullanılabilmektedir.  Çamur Yoğunlaştırma Uygulaması, Kesimhane fabrikası arıtma tesisi, Enerji santrali arıtma tesisi, Demir-çelik endüstrisi arıtma tesisleri, Kentsel atık su arıtma tesisleri, Biogaz Tesisleri, Kağıt fabrikası arıtma tesisi, Deri fabrikası atık işleme tesisleri, Endüstriyel atık su arıtma tesisleri, İçme suyu arıtma tesisleri, Mobil üniteler... gibi farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Dekantör cihazlarının fabrikalara kurulumundan Dekantör servis ve bakımı hizmetleri firmamız tarafından verilmektedir.

Dekantör Servisinin Firmaları

Sanayi devriminden sonra değişen dünya koşullarında sürekli gelişen sanayi teknolojisi devam etmektedir. Dekantör Bakımı sürekli olarak müşterilerine sağladığı sorunsuz hizmet ve destek ile müşterilerinin yanında olmaktadır. Dekantörler özellikle teknolojinin gelişmesi ile daha önceden insan gücü ile gerçekleştirilen bu görevler dekantörler tarafından gerçekleştirilerek hem zamandan hem iş gücünden tasarruf edilebilme imkanı sunmaktadırlar.

Peki ülkemizde özellikle kullanılan bu ayrıştırıcı ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadığımızda destek alabileceğimiz her hangi bir firma bulunuyor mu? Tabi ki bu soruna çözüm Kırmaksan Mühendislik Makina Sanayi olarak görülmektedir. Böylece bu cihazların kurulumundan itibaren sürekli olarak destek alabileceğiniz bir mühendislik hizmeti Kırmaksan Mühendislik Makina Sanayi tarafından verilmektedir.