Huawei markası son günlerde çok ses getiren hatta bilindik diğer markalara bile meydan okuyan bir cihaz halini almaya başladı. Huawei p20 serisinde iki telefon modeli çıkarmıştır. Huawei p20 pro ve huawei p20 Lite. Nedir bunları birbirinden ayıran özellikler, benzer yanları, her birinin kendine özgü özellikleri nelerdir gibi soruların cevabını arıyor iseniz internetten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Huawei P20 Lite Modeli

Huawei p20 Lite daha bir kaç ay öncesi satışa sunuldu. Daha Türkiye’ye gelmeden ses getiren bu modelin özellikleri nedir aşağıda bulabilirisiniz.

·         5.84 inç büyüklüğünde olan bu telefon 1180*2280 ekran çözünürlüğüne sahip çentikli bir ekran mevcuttur.

·         8 çekirdekli işlemcisi bulunan bu modelin 4 çekirdeği 2.36 ghz hızında diğer geri kalan 4 çekirdeği de 1.7 ghz hızındadır.

·         4 GB RAM belleğe sahip olan bu akıllı telefon 32 GB ve 64 GB hafıza seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor. Ayrıca hafıza kartı desteği de bulunmaktadır.

·         P20 Lite modelinin arka kısmında 16 mega piksel ana kamerası ve 2 mega piksellikte arka kamera desteği bulunuyor. Ön kamerası da yine muhteşem ses getiren bu telefonun 16 mega pikseldir.

·         P20 PRO Modeli

·         P20 PRO, Lite modelinin aksine Türkiye de daha çok duyulmuş olup Avrupa da dünyanın en iyi telefonu seçilmiştir. Özelliklerini aşağıdaki maddelerden inceleyebilirsiniz.

·         Bu model kamerasıyla çok fazla ilgi odağı olmuştur. Arkasında 3 tane kamerası olan bu telefonun kamera mega pikselleri şöyledir; ön kamerası 24 mega piksel, arka kamera 40 megapiksel+20 megapiksel+8 mega pikseldir.

·         6.1 inç ekrana sahip olup çentikli ekranı mevcuttur.

·         Yüz tanıma ve parmak izi okuyucusu bulunmaktadır.

·         6 GB RAM belleğe sahip olan bu modelin 128 GB dahili hafızası da bulunmaktadır.

·         İşletim sistemi androiddir.

·         4000 mAh bataryası bulunup 30 dakikada %50 şeklinde süper hızlı şarj moduna sahiptir.

Huawei P20 Modelleri Seçiminde İnce Hesap Sitesini Tercih Edin

Huawei P20 pro ve Huawei P20 Lite araştırmaları bu şekildedir. Kamerasıyla çoğu insanın gönlünü çalmayı başarmıştır. Samsung ve Iphone markalarına resmen rakip olarak çıkan bu telefon modellerini bir de adresinden incelemeniz önerilir.