Kablosuz kamera kullanımının ilk özelliği, kablo uygulamasının olmamasıdır. Kablosuz kamera sistemlerinin belli avantajları ve de dezavantajları mevcuttur. Kullanılacak ve tercih edilecek mekanın özelliklerine istinaden kablosuz kamera tercih edilmelidir.

 Güvenlik konusunda önemli bir yere sahip olan kamera sistemleri, kablosuz tercih edildiği takdirde, kötü amaçlı mekana ve binaya giriş yapan kişinin, kamerayı bertaraf etmesinin zorlaşmasına sebep olmaktadır.

 Kötü amaçlı binaya giren kişi, kameraya zarar vermek için kablosunu kesmeyi deneyecek ama başarılı olamayacaktır. Ayrıca herhangi bir sebepten ötürü yaşanacak elektrik kesintilerinde kablosuz kamera sistemleri işlevselliğini devam ettirecek, gerekli kayıtları elektriğe ihtiyaç duymadan çalıştığı için yapabilecektir.

 Duvara açılacak delikler sonucu monte işlemi gerçekleştirilen kablolu kamera sistemlerine nazaran daha kolay ve kısa süreli kıırulumunun gerçekleştirilebileceği kablosuz kamera sistemleri tercih edilmektedir.

 Pil ömrüne göre kayıt zamanı belirlenen kablosuz kamera sistemleri, vakti geldiğinde piller değiştirildiği müddetçe aksaklık ve kayıtta kesinti yapmayacaktır.

 Kablosuz Kamera Sistemleri Kullanım Alanları

 Kablosuz kamera sistemleri, göz önünde olunması gereken her yere yerleştirilebilmektedir. Çocuklarını bakıcıya bırakan anneler ya da çocukları uyurken yan odada çalışan babalar, tüm önlemleri almak adına kablosuz kamera sistemlerini tercih etmektedirler.

 Ayrıca herhangi bir ticari amaç doğrultusunda kurulan firmalar ve mağazalar, mallarının korunma ve kontrolünü yapmak amacı ile kablosuz kamera sistemlerini tercih etmektedirler.

 Kablosuz kameralar herhangi bir aksaklıkta ya da uğradıkları saldırılarda bile verileri ana sisteme kayıt ettikleri için, son ana kadar mevcut görüntüler saklanmaktadır.

 Hiçbir şekilde suçlular tarafından tüm görüntüler silinemez. Kamera sistemini tamamen paramparça yapsalar bile, ana sisteme aktarılan görüntüler sadece gerekli kişilerin eline geçebilmektedir.

 Güvenlik sistemlerindeki en iyi şifrelemeyi sağlayan kablosuz kamera sistemleri, yüksek seviyede güvenlik sağlamaktadır.

 İnternet bağlantısına sahip kablosuz kamera sistemlerinde, kurulacak gerekli donanımlar ile, istenilen herhangi bir yerden kamera ile iletişime geçmek mümkündür.

 İzlenmek istenilen yeri, kilometrelerce öteden bile takip etmek söz konusudur. Ayrıca kablosuz yada kablolu fark etmeksizin kamera sistemlerinde gece görüş özelliği mevcuttur. İnsan gözünün göremeyeceği karanlıkları kızıl ötesi ışık sistemi ile görebilmektedir.

 Can ve mal güvenliğinde alınması gereken en önemli önlemlerden bir tanesi olan kablosuz kamera sistemleri, klasik kamera sistemlerine göre sektörde yenidir ve bu yüzden fiyat açısından biraz daha yüksektir.

 Bu sistemler kontrol panelleri, uzaktan anahtar panelleri, alarm ve sensör kurulumları gibi birçok özelliğe istinaden fiyatlandırılmaktadırlar.

 Kurulum masraflarının, kablolu priz işlemleri olmadığı için en az düzeyde olduğu kablosuz kamera sistemleri, satın alınırken tüm özelliklerine bakılıp karar verilmelidir.

 Kablosuz Kamera Sistemleri

 Kablosuz kamera sistemlerinde, önemli olan faktör tercih edilecek modelin özellikleridir. Wifi bağlantısı kurularak yada kısa mesafede bluetooth bağlantısı kurularak kamera ile iletişime geçilebilmektedir.

 Bu tarz kameraların en belirgin özelliği, kurulumlarının kolay olması ve kablo, priz gibi işlemlere gerek olmamasıdır.

 Duvarların delinmesine gerek kalmadan hem de kısa sürede istenilen kablosuz kamera sistemi çalışır vaziyette getirilmektedir.

 Herhangi bir aksaklık sonucu kameranın zarar görmesi durumunda dahi, ana sistemde son ana kadar çekilmiş görüntüler var olmaktadır.

 Güvenlik şifreleme sistemleri ile suçluların ulaşamayacağı donanımlara sahiptir. İstenilen açıda kurulabilme özelliği ile de dikkat çekmektedirler.

 Kısacası yeni teknolojiye göre tasarlanmış kablosuz kamera sistemleri, son dönemde daha yaygınlaşmaktadır. Korunmaya muhtaç insanların gözetiminde kullanılan kablosuz kamera sistemleri, bağımsız güç sistemleri üzerinde uzun süre çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

 Tercih edilecek modele göre, özelliklerde de farklılıklar oluşacaktır. Kaliteli ve sektörde adını duyurmuş firmalar ve markalar üzerinden temin edilmesi gereken kablosuz kamera sistemleri, uzun soluklu ve dayanıklılığı fazla bir ürün elde etmek açısından önemlidir.

 Kaçınılacak ufak meblağlar sonucu gözetim altında tutulması gereken can ve mal güvenliğinde zafiyet meydana gelecektir. Çünkü kalitesiz alınan kablosuz kamera sistemleri, kısa sürede bozulacak istenilen verimi sağlayamayacaktır

 Herhangi bir olay karşısında da görüntülere ulaşılamayacaktır. Hal böyle olunca, hizmet kalitesine önem veren, müşteri memnuniyeti çizgisinde ilerleyen firmalardan, talep edilen ürünün özellikleri doğrultusunda alışveriş yapılmalıdır.

 Önemli olanın, sevdiklerimizin gözetim altında tutulması ve güvenli bir şekilde hayatına devam edebilmesi için alınan her teknolojik aletin, uzun soluklu olması, dayanıklı olması ve kaliteli bir ürün olmasıdır.