Belirli lokasyon ve çevreler ile sınırlı kalmak istemeyen yada potansiyel ve mevcut muhatap kitlesi ile kolay ve fonksiyonel iletişim kurabilmek isteyen kişiler ve kurumlar için vazgeçilmez hale web siteleri 2020’de diğer tüm yıllardan daha fazla ihtiyaç olarak görüldü. Dijitalleşme ve internet kullanımının yaygınlaşmasının yanı sıra internet kullanımının gelişmesinin de buna neden olduğu araştırma sonuçlarına yansıyor. Web sitesi bu kadar önemli hale gelmişken bir web sitesinin nasıl kurulacağı konusuna da ilgiler doğal olarak arttı.

DOMAİN NEDİR VE NASIL DOMAİNLER TERCİH EDİLMELİ?

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Domain Türkçe karşılığıyla ifade etmek gerekirse Alan Adı olarak da bilinmektedir. Alan Adı her ne kadar kullanılıyor olsa da domain kelimesi hem dünyada hem de Türkiye’de en yaygın kullanılan kavramdır. Domain, bir web sayfasının ismi yani adresidir.

Domain kişilerin sitenize ulaşabileceği bir adres şeklinde olursa psikolojik değeri ve maddi değeri de o kadar yükseliyor. Öyle ki domain alımında bu nedenle son zamanlarda daha çok jenerik domainler tercih ediliyor. Bu domainler de genellikle başkaları tarafından alınmış olduğundan bulmak o kadar da kolay olmuyor. Alanadisepeti.com ise işte tam bu nokta oluşan krizlere ciddi çözümler sunuyor. Geniş domain pörtföyü sayesinde, marka değeri olan ve çalışılmak istenen sektöre tam uygun domainleri sunuyor ve bu domainlere sahip olmanıza yardımcı oluyor.

KALİTELİ BİR DOMAİN NASIL TEMİN EDEBİLİRİM?

Domainci olarak da bilinen domain satışı yapan yerlerden kişi ve kurumlar kendileri de şuana kadar tercih edilmemiş domainleri kayıt ederek sahip olabilirler. Ancak her zaman bu kadar kolay olmuyor çünkü özellikle kısa ve akılda kalıcı olan alan adları genellikle başkalarınca kayıt altına alınmış oluyor. Bu nedenle Alan Adı Sepeti sunduğu uygun fiyatlı çözümlerle web sitenin en önemli ve ilk basamağı olan domain sorunu çözüme kavuşturuyor.

Domain broker olarak da bilinen ve size sektörünüze uygun çözümler sunan Alanadisepeti.com domain satışı konusunda ve domain alımı konusunda aracılık ettiği için en önde gelen Türk firmalarındandır.

DOMAİNİ DEĞERLİ KILAN BAŞKA UNSURLAR VAR MI?

Domain tercih ederken akılda kalıcı alan adlarının daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Domain broker olarak çalışan ve alan adı sektörünün öncü isimlerine göre, domainin değerini artıran şeylerden birisi de domainin yaşıdır. Yeni kaydedilen domainler kayıt edildiği andan itibaren yaşlanmaya başlasa da Google ve çeşitli seo araçlarının yanı sıra çeşitli platformlarda da domain yaşının eski olmasının önemli olduğu düşünülüyor.

Domain yaşının dışında domain karakter uzunluğunun da çok fazla olmaması mümkün oldukça kısa olması tavsiye ediliyor. Ancak elbette kısa olmasının yanında anlamlı veya sektöre aykırı olmayan kakater dizilimi ile oluşmuş olması daha önemlidir.

Bir diğeri ise domaininizin uzantısıdır. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de en yaygın olarak .com uzantısı tercih edilir. Türkiye’de ikinci en çok tercih edilen ve değerli görülen uzantı ise .net uzantısıdır. Bu durum da web sitenin kalitesi açısından bir domain kıstası olarak görülse de farklı uzantılar da birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Bazı domainler de keyword domain olarak bilinir ve değerli görülürler. Yani anahtar kelimelere göre oluşturulmuş alan adı anlamına gelirler. Google gibi arama motorları için bu tür domainler web sitenin uygun kitleye hitap edebilmesini kolaylaştırıcı bir anlam ifade ettiğinden değerlilik kriteri olarak ele alınırlar.

Kaynak ve detaylı bilgi: Alanadisepeti.com