Meta tag (Meta Etiketleri), bir web sayfası ile ilgili yapılandırılmış meta verilerin arama motoru botlarına aktarılmasını sağlamak amacıyla HTML ve XHTML belgelerinde kullanılan etiketlerdir. Meta etiketleri sayfa üzerinde görüntülenmeyen, yalnızca sayfanın kaynak kodunda barınan ve SEO çalışmalarında, içerik ile ilgili sinyallerin arama motoru botlarına aktarılmasında kullanılan etiketlerdir.

Meta etiketleri, web sayfasının meta verilerinin arama motoru botlarına aktarılmasında ve web sayfası ile alakalı hızlı içgörünün (ön bilginin) kullanıcıya aktarılmasında sağladıkları katkı ve etki ile SEO süreçleri için önemlidir.

Web sayfasında kullanılan meta etiketleri, arama motoru botları tarafından okunarak arama sonuçlarında kullanılır. Bundan dolayı ilgili içeriği başarılı şekilde açıklayan, sayfada yer alan içerik ile uyumlu meta etiketlerinin kullanılması arama sonuçlarında kullanıcıların içeriğe tıklama oranlarını arttırabilmektedir. Özellikle meta title etiketinde kullanılan sayfa başlığının açıklayıcı ve dikkat çekici şekilde düzenlenir ise sayfanın arama sonuç performansını olumlu yönde etkilemektedir.

Meta Title Etiketi Neden Önemlidir ?

Meta title etiketleri, özellikle arama sonuç sayfalarında siteyi temsil eden başlık olmaları sebebiyle SEO için önemlidir.  Arama sonuç sayfalarında siteye gelen click oranının arttırılması ve içeriği gören kullanıcının içeriğin ne ile alakalı olduğu ile ilgili ön bilgilere sahip olması için meta title etiketinin başarılı şekilde düzenlenmesi önemlidir.

Title Etiketi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Title etiketi, HTML belgesinin içeriğini tanımlayan başlık etiketidir. Belgenin neyle alakalı olduğu konusunda bilgi veren ilk alan olduğu içim kullanımı şarttır. Title etiketinin karakter sayısının 50–70 aralığını geçmemesi gerekir.

Örnek Title etiket kullanımı;

Meta Description Etiketi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Description etiketi, sayfa ile ilgili açıklamaların girildiği alandır. Oluşturulacak description, içeriğin özetinden oluşmalıdır ve içeriğiniz ile uyumlu olan anahtar kelimelerin yer alması gerekmektedir. Description etiketinde karakter sayısının 160’ geçmemesi gerekir.

Örnek Description etiket kullanımı;

Meta etiketleri ve SEO iyileştirmeleri için bir SEO ajansıyla çalışmanız doğru bir strateji ile SEO süreçlerini yönetmenizde faydalı olacaktır.