Bir işletme olarak hedef kitlenizle internet üzerinden iletişim kurabilmek, etki alanızı genişletebilmek ve satış yapabilmek adına web sitesi tasarımı kullanmanız gerekir. Sahip olduğunuz web sitesinin hem sitenin işlevine uygun hem kullanıcı dostu, hem de arama motorlarının talep ettiği temel kriterlere uygun olması son derece önemlidir. Bunun yanı sıra, hizmet verdiğiniz sektör ile ilişkili olarak size daha uygun olan grafik ve renk temaları da bulunmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında, her sektörün ya da her iş kolunun rahatlıkla kullanabileceği belirli web sitesi görünümleri olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Yine de bu süreçte web sitesi yaratımında hayati önem taşıyan bir detay var: Mobil uyumluluk. SEO çalışmaları kapsamında mobil uyumluluk eskisinden çok daha önemli hale gelmişken, tüketicilerin mobil data kullanımının da azımsanmayacak ölçüde yüksek olduğu keşfedildi. Bu durum, işletmelerin dijital ortama açılmak adına mobil uyumlu hazır web sitesi arayışlarının artmasına sebep oldu.

Mobil Uyumlu Hazır Web Sitesi Nedir?

Bu soruya yanıt verebilmek için öncelikle hazır web sitesinin ne anlama geldiğine göz atalım. Hazır web siteleri, sizi yeni bir web sitesine sahip olurken onu sıfırdan tasarlamaktan kurtaran, bu alanda başarılı olan ve müşterilerin ilgisini çekmeyi zaten başarmış bir sistemi kullanmanıza olanak tanıyan paketlerdir. Bu paketler sayesinde aslında denenmiş, onaylanmış ve verimli bir web sitesi sahibi olacağınızı garanti altına almış olursunuz. Üstelik prestijli bir markadan hazır web sitesi satın almak, yüzde yüz SEO uyumlu bir web sitesine sahip olacağınızın da garantisi anlamına gelir.

Mobil uyumlu hazır web siteleri, mobil cihazları üzerinden sitenize giren kullanıcıların bozuk, kaymış veya tamamlanmamış bir web sitesi görünümü ile karşılaşmalarını engeller. Temalar, kategoriler, görseller, kısacası web sitesi içerisinde bulunan her şey mobil görünüme göre yeniden otomatik olarak tasarlanır. Özellikle Google’ın, mobil uyumluluğu olmayan web sitelerine eskisinden çok daha ağır sıralama yaptırımlarında bulunduklarını biliyoruz. Web sitenizin, dolayısıyla markanızın hedef müşteri kitlesine daha hızlı ulaşması, SEO çalışması masraflarınızın azalması ve yalnızca site trafiğinizin değil, ziyaretçi dönüşüm oranınızın da yükselmesi için, tercih etmeniz gereken sistem kesinlikle mobil uyumlu hazır web sitesidir.

Neden Mobil Uyumlu Hazır Web Sitesi?

Dijital ortamda markasını yeniden yaratarak yeni bir ticari maceraya başlamak isteyen bazı işletmeler, web sitelerini kendileri tasarlatmakla mobil uyumlu bir hazır web sitesi satın almak arasında kalabiliyorlar. O halde şu soruyu soralım: neden mobil uyumlu web sitesini hazır almalısınız?

Kolay yönetilebilir panelleri, ücretsiz kurulum avantajları, tamamen SEO uyumlu alt yapıları ve aktif olarak hizmet verdiğiniz sektörle tematik ve teknik uyumluluk oranları ile mobil uyumlu hazır web siteleri, işletmenizin dijital macerasına hız kazandıracak. Uzun ve hummalı bir web tasarım süreci için paranın akmasını bekletmektense, alanında profesyoneller tarafından hazırlanan ve onaylanmış yüksek teknik özelliklere sahip hazır web sitelerini kullanmak mantıklı görünüyor.

Ofisimo, bu alanda aktif olarak hizmet veren ve satış yaptığı hazır web sitelerine gelişmiş dinamik dil seçeneklerini, ekstra kullanışlı dijital görsel ve video yönetim panellerini, iletişim sayfası, slider ayarlama sistemlerini ekleyen bir firma. Ofisimo üzerinden satın alacağınız hazır web sitelerinde dilediğiniz temayı seçebilir, gelişmiş kişiselleştirilebilir özellikler sayesinde temayı adeta baştan yaratabilirsiniz. Bu sayede pek çok kişi tarafından satın alınarak verimliliği kanıtlanmış bu web sitesi, sizin internet adresinizdeki hali ile tamamen özgür bir görünüme bürünür.