Geçtiğimiz günlerde RTÜK kararıyla sarsılan Netflix'e Türkiye'den önemli bir rakip geliyor. Türkiye'nin en büyük iki film yapımcısı BKM ve TAFF Pictures, yeni bir dijital platform üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, BKM ve TAFF Pictures yeni bir dijital platform kurmak için geçtiğimiz yıl resmi çalışmalara başlamış. İki şirketin son 10 yıl içerisinde vizyona giren 100'ü aşkın orijinal film ve onlarca farklı TV dizisine sahip olduğu belirtiliyor. Yeni platformun kurulmasıyla birlikte tüm bu içerikler dijital olarak izlenebilecek. Ayrıca yeni çıkan filmler de kısa bir süre sonra bu platformda yer alacak.

Konuyla ilgili Habertürk'e konuşan BKM CEO'su Zümrüt Arol Bekçe, son günlerin en çok konuşulan konularından olan yeni RTÜK kararının kendilerini herhangi bir şekilde etkilemeyeceğini söyledi. Çalışmalara son sürat devam ettiklerini belirten Bekçe,"Durmak yok, yola devam." ifadelerini kullandı.

Netflix'e dev rakip: Türkiye'nin en büyük film yapımcıları birleştiTam Boyutta Gör
BKM ve TAFF Pictures şu anda Türkiye'nin en çok üretim yapan şirketleri arasında bulunuyor. İki şirketin sinemadaki toplam seyirci sayısı yaklaşık 123 milyon kişiye ulaşmış. Toplam hasılat ise 1,25 milyar TL seviyesinde. BKM ve TAFF Pictures şimdi yeni dijital platform ile daha çok izleyiciye ulaşmayı ve kârlarını artırmayı amaçlıyor.


Kaynak: donanımhaber