Bu dijitalleşmeyi bir yandan olumlu olarak fırsata çevirebilen işletmeler ise her geçen gün müşteri portföyünü genişletip işletmelerini büyütmek için gerekli yatırımı yapıyor ve özeni gösteriyor.

Ancak henüz pek çok işletme sahibi dijitalin onlara neler katabileceğinin farkında değil. Doğal olarak dijitale yatırım yapmaya çekiniyor.

Pek çok işletmenin web sitesi arama sonuçlarında ilk sayfada değil, kullanıcıların henüz göremediği binlerce hatta yüz binlerce web sitesi mevcut.

Bu web sitelerini görünür kılan ana başlık ise "SEO" yani "Arama Motoru Optimizasyonu".

Arama motoru optimizasyonu sayesinde web siteleri çeşitli teknikler ve stratejiler ile daha fazla organik trafik çekebilir, daha fazla görünürlüğe sahip olabilir. Bu sayede markalarını hızla büyütebilirler, müşteri portföyünü genişletebilir ve işletmelerini büyütebilirler.

SEO çalışmaları dijital pazarlama servislerinin bir alt dalıdır. Dünyada en çok tercih edilen güncel dijital pazarlama servislerinden biridir.

Maliyetinin düşük olması, kalıcılık, doğallık etkileriyle bir markanın dönüşümlerini en hızlı ve gerçekçi şekilde büyütebilecek bir servistir.

Ancak arama motoru optimizasyonu her uzmanın gerçekleştirebileceği ve yürütebileceği türden çalışmalar değildir. Haliyle bu tür çalışmaları işinin ehli ve gerçekten kaliteli uzmanlar veya seo ajansı tarafından gerçekleştirilmelidir.

Çünkü kalitesiz ve başarısız SEO çalışmaları bir web sitesini olduğu konumdan çok daha kötü ve ulaşılamaz bir konuma getirirken kaliteli ve profesyonel biçimde gerçekleştirilmiş SEO çalışmaları ise markayı her geçen gün dahada büyütmektedir.

SEO Ajansı Nedir?

SEO Ajansı, seo çalışmalarını bir ekip biçiminde yürüten, alanında uzman kadroya sahip arama motoru optimizasyonu hizmeti veren firmalara verilen isimdir.

SEO ajanslarının çalışma şekilleri, çalışma türleri, fiyatları bölgeden bölgeye, deneyimden deneyime, kaliteden kaliteye farklılık göstermektedir.

Doğru SEO ajansı ile çalışmak kritik bir seçimdir. Yanlış ajanslar ile çalışmak web sayfalarınızı geri dönüşü olmayan çıkmaz yollara sokabilmekte.

Ajans veya uzman seçimi yaparken mutlaka referanslarını inceleyin, seo ile ilgili kelimelerde sıralamalarını kontrol edin.

Projelerini ve iş ortaklarının şu anki durumlarını titizlikle analiz edin ve fiyat bilgisini kıyaslayın. Bazı ajanslarda kolay kelimeler için aylık fiyatlar 1000 TL'den başlasa da bazı başarısız ve kaliteli olmayan SEO çalışmaları yürüten ajanslarda 500 TL'ye dahi o işlemleri yapabilmekteler. Ancak unutmayın ki bir web sitesine 1000 kelimelik içerik yazdırmanın maliyeti bile 50 TL'dir. Yani kalitesiz olan bir çalışmada 10 kelime hedeflenirse ve içerik yazımı yapılırsa bütçe bitecek, çalışma askıya alınacaktır.