Sosyal medya uzmanı Sefa Çağlar, yaptığı çalışmalarla dikkat çekmeye, aynı zamanda faaliyet gösterdiği piyasaya yön vermeye devam ediyor. Yaptığı her işte adından söz ettiren, tanınmış kişi ya da markalara verdiği destekle tanınan Sefa Çağlar, son dönemde sosyal medyada meydana gelen değişimleri değerlendirdi.

‘Sosyal Medya Bilinirliğin En Sağlam Yolu’

Değişen ihtiyaç ve beklentilerle bağlantılı olarak, kişilerin ve kurumların reklam ve tanıtım faaliyetlerini tam anlamıyla internet ortamlarına entegre ettiği gibi bir gerçek var. Sefa Çağlar da, geleneksel reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yerini modern faaliyetlere bıraktığının farkında. Sosyal medya uzmanı Çağlar, çalışma alanında genç yaşına rağmen bir hayli uzmanlaşmış.

Sosyal medya çalışmalarının yeri ve önemi konusunda, ‘Geçmişte reel bir dünya içerisinde büyük reklam ve tanıtım faaliyetleri yürütülüp büyük kazanlar elde edilirken, günümüzde ise, sosyal medya üzerinden çok daha büyük reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülüp, çok daha büyük kazançlar elde edildiğine tanık oluyoruz. Üstelik sosyal medyada yürütülen tüm çalışmaların süreç maliyetleri de reel dünyaya göre bir hayli düşük. Kişiler teknoloji çağına dair gelecek senaryolarında farklı bir dünya hayal ediyorlar, ancak ben geleceğin internetle başladığını düşünenlerdenim. Sosyal medyacılar olarak yeni bir dünya ve yeni bir gelecek inşa ediyoruz.’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘Faydalı Olduğu Kadar Tehlikeli’

Sosyal medyanın kullanım alanına yönelik olarak da  ‘ Sosyal medya, artık hayatımızın her anında yanımızda, başarılı şirketlerden orta ve küçük ölçekli ticaret insanlarına hatta ve hatta bireysel çalışmalar yapan insanlara kadar herkes sosyal medyada. Çünkü sosyal medya dediğimiz alan, hareket alanı kişilerin hayal gücü ile sınırlanmış bu anlamda aslında pek de bir sınırı olmayan bir platform. Reel dünyaya tam anlamıyla bir alternatif niteliği taşıyor. Artık, sosyal etkinliklerimizi, iletişimimizi, iş faaliyetlerimizi bütünüyle sosyal medyaya uyarlıyor. Bir anlamda herkes ‘online’ Dolayısıyla, yapılan faaliyetler bir hayli önemli, doğru stratejilerle özellikle reklam ve tanıtım alnında bir idol yaratılabileceği gibi, toplumlara ve kişilere zarar verebilecek hamleler de yapılabiliyor.’ dedi.

Sosyal medyanın önemine dikkat çeken Çağlar, Sosyal medya alanlarında ciddi bir bilgi kirliliği de olduğuna dikkat çekerek kullanıcıları uyardı. ‘İnternetin ve teknolojinin her şeyi anlık hale getirdiğini unutmamakta fayda var. Doğru ya da yanlış veriler anlık olarak çok geniş coğrafyalara yayılabiliyor. Bu sebeple kaynağı doğrulanmamış verilere itibar etmemek gerekiyor. ‘ diye sözlerine ekledi.