Teknoloji günümünüz en önemli ve sürekli yükselen bir trende sahip olan gündem kategorisi olarak devam ediyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da teknolojik gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Bazı teknolojik gelişmeler bireysel yarar ve etkiler oluşturuyor olsa da birçok teknolojik gelişmenin küresel bir etki oluşturduğu gerçeğini değiştirmediğinden bu durumun doğal kabul edilmesi aslında mümkündür.

Teknolojik gelişmelerde en çok ilgiyle takip edilen alanlar ise mobil teknoloji ve sosyal medya teknolojisi gelişmeleri olarak ön plana çıkıyor. Bu iki alanın ön plana çıkmasında etkili olan ise dünya insanının odaklandığı teknolojik gelişmelerde, mobil ve sosyal medya alanlarında daha çok ilgi duyuluyor olmasıyla ilişkili bir durumdur.

MOBİL TEKNOLOJİDE BAŞ DÖNDÜREN GELİŞMELER

Mobil teknoloji özellikle yazılım geliştiricilerinin çoğalmasıyla son senelerde akıl almaz uygulma ve teknolojik gelişmelere yol açtı. Elbette mobil alandaki gelişmelerden söz ederken ilk önce akıllara gelen hemen herkesin sahip olduğu akıllı telefonlar oluyor.

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefonlar dışında da mobil teknolojinin çok büyük etki alanları bulunuyor. Akıllı ev teknolojilerinde, hukuk alanına kadar, basın yayın alanından otomobil gibi araçlarda kullanılan birçok mobil teknolojide hızla büyüyor. Teknoloji Sever platformu da bu gelişmelerin nabzını tutarak okuyucularıyla paylaşmayı ve okuyucularının katkılarını önemseyerek gelişimini sürdürüyor.

EN ÇOK GELİŞEN TEKNOLOJİK ALANLARDAN SOSYAL MEDYA

İnternet denildiğinde Google arama motoru akla gelirdi. Artık bu durum son 10 yılda oldukça değişti ve hızla değişim devam ediyor. İnternet denildiğinde sosyal medya da artık olmazsa olmaz haline geldi. Birçok kişinin gerek Türkiye’de gerekse dünyada ortalama 3’den fazla sosyal medya platformunu kullandığı ve özellikle genç yaşlardaki hemen herkesin en az bir sosyal medya alanını aktif kullandığını araştırmalar doğruluyor.

Yapılan araştırmalarda hiç sosyal medya kullanmadığını ileri süren kişilerin bile birçoğunun Youtube gibi sosyal medya kanallarını aktif olarak kullandığı araştırma sonuçlarına yansıdı. Her ne kadar genellebilir sonuçlardan söz edemesek de birçok kişinin hayatının belirli dönemlerinde aktif olarak kullandıkları sosyal medya teknolojisi ve ağları 10 farklı platformun üzerine çıkıyor. Doğal bir sonuç olarak Teknoloji Sever sosyal medya alanında da önmli analiz ve yenilikleri ilk olarak duyurma özelliğinesahip bir platfom olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.