WordPress ya da sektörde bilinen ve kullanılan kısaltması ile WP, kullanıcı dostu yapısı nedeniyle birçok küçük büyük site tarafından tercih ediliyor. Bu alt yapıyı kullanan kişiler genellikle kaynak tüketiminden ve hız konusunda sikayet duyabiliyor. Buna yönelik çözümlerden biri de önbellek yöntemi olarak dikkat çekiyor.

WordPress için Hayat Kurtaran Eklenti

Kullanılan veri tabanı ve yazılım dili ve yapısı sitelerde CPU ve RAM olarak adlandırılan ve sitenin hız merkezleri olarak kabul edilebilen yapıları kullanır. RAM ve CPU üzerine fazla ve yoğun işlemler yüklenmesi, sitenin erişim sorunlarına ve yavaşlıklarına kapı aralamaktadır.

Sunucu optimizasyonları ve çeşitli hızlandırma yazılımları her ne kadar bu durumlarda site sahiplerine destek olsa da wp cache eklentileri bu konuda eşsiz kolaylıklar sağlıyor. Bu aslında site kullanıcılarının CPU ve RAM üzerine yüklenmeden tekarar ile kullandıkları veri ve işlemleri birden fazla yapmak yerine önbellek üzerinden yapmayı sağlamaktadır.

Önbellek olarak da ifade edilebilecek WP cache eklentileri, birçok WordPress kullanıcısının hayat kurtaran temel eklentileri olarak görülüyor. Elbette bu durumun site sahiplerine katkısı sadece site hızı konusunda değil.

CACHE SAYESİNDE DAHA KONFORLU BİR SİTE

Sitenin hızı aynı zamanda arama motorlarının siteye verdiği değerle dolaylı ve kullanıcıların kullanım kolaylıkları nedeniyle ise siteyi kullanmayı daha rahat tercih etmesi gibi faktörleri beraberinde getiriyor. Bu nedenle wp cache sistemi kullanan siteler konforlu ve kullanıcı dostu siteler olarak daha sağlıklı hizmet verebiliyor.