Bolu’da korona virüs vakalarının artış göstermesiyle birlikte halkın yoğun olan bölgelerde jandarma ekipleri denetimlere yeniden başlayarak her vatandaş tek tek uyarıyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği merkezlerden birisi olan Bolu Gölcük Tabiat Parkı’nda da korona virüs denetimleri yeniden başladı ve sıkı denetim uygulanıyor.

Son günlerde hızla artan korona virüs vakalarına karşı harekete geçen ekipler, il genelinde denetimleri sıklaştırdı. Denetimler kapsamında tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği gözde turizm mekanlarından Gölcük Tabiat Parkı’nda da denetim sıkı denetim yapılıyor. Yılın 4 mevsimi binlerce tatilcinin tercih ettiği turizm merkezinde görevli olan jandarma ekipleri girişlerde HES kodu kontrolü yapıldıktan sonra içeriye girişlere izin veriyor.

Tabiat parkı girişinde yapılan kontroller içeride de devam ediyor. Jandarma ekipleri park içerisinde hem yaya hem de araç ile dolaşarak megafonlar uyarılarda bulunuyor. Tatilcilerin maske ve mesafe kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunan ekipler aynı zamanda orman yangınlarına karşı da tedbiri elden bırakmıyor.

Ekipler tabiat parkı içinde farkındalık oluşturmak amacıyla orman yangınları hakkında bilinçlendirmek için bilgilendirici broşür dağıtıyor. Parkın farklı noktalarında görünür yerlere afişler asarak orman yangınlarına karşı tatilciler uyarılıyor.

İl genelinde sıkı denetimlerin devam ettiği Bolu’da halkın yoğun olarak kullandığı mekanlarda HES kodu sorgulanırken, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda da vatandaşlar ekipler tarafından sürekli uyarılıyor.

Kaynak: Beyaz Gündem