Sevmek, aritmetik olarak büyür. Kademe kademe, her iyi şeyde, her tebessümde ve her gün güneş ve çiçek açarken yavaş yavaş büyür.

Nefret ise, geometrik olarak büyür... Katlana katlana, açan çiçekleri yere yatıran bir fırtına gibi, salgın bir hastalık gibi.. Yine 2 iken 4 olur ama 2'şer 2'şer artarak değil, boyutuna göre çarpanları ile devam eder. 4'ten sonra 8 de olur; 16 da olur... Böyle devam eder ve satranç tahtasının ikinci sırasından sonra son kareye kadar sanki engellenemez bir çığ gibi büyüyerek devam eder.

Nefret büyüme hızına ulaşınca, artık sevgi onu durduramaz; o aşamadan sonra nefreti, sadece daha büyük bir nefret durdurur.

Sayın büyüklerim... Sayın Reis'im... Danışmanlar ve akıl sahipleri...

Sesimi duyun.

Bu millete bir nefret pompalanıyor. Çok hassas bir balon içinde birikiyor bu nefret. Uzunca anlatmak isterim ve anlatırım da ama dinleyeni az olur...

Kısaca...

15 Temmuz aşkını tersine çevirmeye çalışıyorlar. Sevgiyi tersine çevirmeye çalışıyorlar.

Ebu Müslim Horasani'nin sözünü hatırlayın... Sizden olanları "nasılsa bizden" diye kendinizden uzaklaştırmayın. Sizden olmayanı kazanmak için yakın tutmayın. Yakınlaştırılan onlar hep düşman kalacak, dün bugün işte görüyorsunuz. Uzaklaşanlar ise...

Ya kendinizden uzaklaştırdığınız 15 Temmuz günü sizden olan, sessiz çoğunluk nerede hiç biliyor musunuz?

Bin, ikibin kişiden bahsetmiyorum. Her gece sadece Kısıklı'da onbinler nöbet tuttu. Kameralar var, yüz tanıma var... Bir kaçını sorgulayın bakalım bugün neredeler?

Lütfen uyanın artık. Bu defa da, rahat döşeklere ve sıcak koltuklara yerleştirdiklerinize değil, alnından akan yerin karşılığını alamayanlara dertlerini sormayın tamam ama...

Tamam da, onların inançlarına olan saldırılarda olsun gönüllerini alın...

Yoksa potansiyel olarak öyle bir nefret pompalanıyor ki... Bakıp da görmeyen ya kördür ya da hain...

Mesele budur. Duyun beni.

***

Zalim kimdir?

Nebevi tariflere göre bir çok ilavesi yapılsa da, şunlar zalimlerin ortak özelliklerindendir:

- İnkarcılar, Allah'ın bildirdiği mukaddesat ile alay edenler, inanmayanlar ve karşı duranlar zalimdir...
- İnsanları putlaştıran, insanların Allah'ın emrine uygun olmayan emirlerini, Allah'ın emirlerinden üstün görüp yerine getiren gafiller zalimdir.
- Yalancı, müfteri ve sözünde durmayan zalimdir. 
- Kul hakkı yiyen, çalışanın hakkını vermeyen, başkasının malında gözü olan zalimdir.
- Elinde imkan olduğu halde doğru olanı yapmayan zalimdir.

Ve “Allah'ın laneti zalimler üzerinedir.” (Hud,19) Kibirliye ve zalime kibir sadakadır. (Hadis) Ve ben de diyorum ki... Zulme her sükut, daha büyük bir zulmün vücud bulması demektir. Diyorum ki... Hani eskiden bir tabir vardı... “Komünizmi nerede bulursanız kafasını ezin” diye... Aynı o misal, zalimi nerede görürsem kafasını ezerim, ezmek gerekir ve gücüm yettiğince bunu yaparım. Zalime geri zekalı demek kadar zevklisi yok, inanın.

Peki bunu niye yaparım?

Çünkü... Emri maruf ve nehyi münker, Kuran'da en fazla geçen emirlerdendir... Çünkü... Zalime merhamet, gaflettir.