15 Temmuz...

Başarılı olunsaydı kahramanlar hain, hainler yeni kahramanlarımız olacaktı ve bunun üstüne karışıklık olup yabancı devletlerin müdehale ettiğini düşünün ki yakın tarih aslında bundan ibarettir.

Asker ve polis bu milletin can damarı ve en sevdiğidir, güvendiği dağdır.. Zira bu milletin yekûnü hazır askerdir. Böyle olduğu halde o namlular insanımıza doğrultuldu ve mermi atıldı. Yetmedi, kendi askerimizin araçları milletin malını ve canını ezdi.

Ve soruyorum bunları alkışlayanlar yunanmıydı?

Ve soruyorum.. Normal günlerde caddede sokakta karşılaştığımız bu katliam alkışlayıcısı insanlar memleket insanını ne olarak görüyor?

Ve soruyorum.. O gece dışarı çıkan insanların hepsi katledilseydi alkışlamaya devam mı edeceklerdi? Sela okuyan müezzini dövdüklerine göre, sokaklarda zafer naraları atıp yerde yatan tank paleti altında ezilmiş insanları mı tekmeleyeceklerdi ?

Hastane personelinin "çıkmasaydınız dışarı sizde" fırçasını hatırlayınca acaba başarılı olsalardı yaralılara tedavi uygulanacakmıydı? (Olamadıkları halde bile kin kusanları düşününce...)

Ve.. Çok acaip harikulade bir millet olmalıyız ki, üzülen de sevinen de, etek giyip perde arkasına saklanan da, "ne işim var yeaa" deyip ertesi gün sucuk ekmek yeyip selfi atanda sabah işe gidip bir şey olmamış gibi çalıştı..

Hem de dün gece ölme ihtimalini alkışlayan arkadaşıyla yan yana.

İşler istediği gibi gitmeyince de "vayy tiyatroya bakk!" ya da "köprüde mehmetçiğin kafasını kestiniz" yalanını atıp 2 yıl öncesinin motor kazası resmini gösteren yüzsüz arsız arkadaşıyla(!)

Bir şey daha merak ediyorum, aslında eminim ama.. Gazeteler yazacakmıydı şu kadar vatandaş tankla ezildi veya kendi özel harekatımıza bomba atıldı şu kadar kişi yaralı, şu kadar vatandaş vefat etti diye?

Belki de "Bir kısım yandaş kalkışma yaptı hakladık" diye başlık atarlardı he?