Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından BURULAŞ Şehirlererası Otobüs Terminali’ne yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı.
Her gün bin 100 aracın giriş çıkış yaptığı, binin üzerinde kişinin çalıştığı ve binlerce kişinin kullandığı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin en önemli eksiklerinden biri Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor. Terminal içindeki mescidin ihtiyacı karşılamaması üzerine hem esnaflardan hem de vatandaşlardan gelen talep üzerine çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, terminale kazandırılacak caminin temelini attı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terminalin Bursa’nın misafir odası ve kentin giriş kapısı olduğunu hatırlatarak, bu bakımdan terminalin hiçbir eksikliğinin bulunmaması gerektiğini kaydetti. BURULAŞ tarafından işletilen terminalde her alanda sağlıklaştırma yapıldığını ifade eden Başkan Recep Altepe, “Burada her şeyin dört dörtlük olması gerekir. Yıllardır konuşulan ancak somut bir adım atılamayan önemli bir ihtiyacı gideriyoruz. Mevcut mescit artık ihtiyacı karşılamıyordu. Kabe’nin bir şubesinin burada da olması gerekiyordu. Bu konuda gerekli adımları attık. Geçtiğimiz günlerde cami yaptırma ve yaşatma derneğimiz kuruldu ve bugün de temelini atıyoruz. Mimarisiyle, kullanılan malzemesiyle, işçiliğiyle ve yapılacak çevre düzenlemeleriyle güzel bir camiyi buraya kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Terminal Camii yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Turan da, bu ulvi yolda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bursa Müftü vekili Mehmet Köktaş’ın duasının ardından Terminal Camii’nin temeli atıldı.