Muay-Thai sporuna katkıları ile gündeme gelen iş insanı Aytekin Toy, Tayland’da kimsesiz çocuklar yararına kurduğu dövüş okullarını ziyaret etti. 11 Nisan 2022 günü Tayland’a uçan ve burada eğitim gören kimsesiz çocuklarla buluşan Toy, Muay-Thai dövüşçülerinin antrenmanlarını izledi.

İş insanı Aytekin Toy, 11 Nisan 2022 tarihinde dövüş okulu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada yetiştirdiği iki sporcusunu UFC’ye çıkaracağını ifade ederek “Tayland’da başlattığımız ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeye de yaymayı planladığımız bu dövüş okulları projemizde en az 2 sporcumuzu uluslararası müsabakalara sokmayı hedefliyoruz. Azimle başladığımız bu yolda, öğrencilerimiz de inançla antrenmanlara katılıyorlar. Biz onların başaracağından eminiz. Yeter ki motivasyonlarını düşürmeden çalışmaya devam etsinler.” Diye konuştu.

Aytekin Toy

Aytekin Toy, bundan sonra da UPC dövüş okulları ile iş birliği yapacaklarını belirtti. Hayatının başlangıcının dövüş sanatları olduğunu ifade eden Toy “Hayata bakışım sporla değişti. Hayatımın başlangıcı da dövüş sporlarıdır. Bu sporu insanlara sevdirmek için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Spora ve sporcuya hiçbir zaman sırt çevirmeyeceğim.” Dedi. 2 Mayıs 2022 tarihinde ringe çıkacağının da müjdesini veren Toy, güzel bir performans olacağının altını çizdi.

Aytekin Toy

Tayland’da yaptığı yardımlar ve desteklerinden dolayı çok sevilen Aytekin Toy en kısa sürede Türkiye’ye döneceğini ve yeni sporcular ile de anlaşma için zemin yokladıklarını ifade etti.