Evden eve nakliyat firmalarının çalışmaları son on yılda ciddi anlamda yaygınlık kazanırken bu faaliyet yeni bir boyut kazandı. Eşya taşımada da globalleşen dünyanın artık ne kadar ulaşılabilir bir küçüklük kazandığını nakliyat sektöründe de görmek mümkün hale geldi.

YENİ BİR HİZMET DEĞİL ANCAK YENİ YAYGINLAŞMAYA BAŞLADI

Evden eve nakliyat konusunda, uluslararası eşya taşımacılığı resmi olarak yeni başlayan bir hizmet sektörü değil. Türkiye birçok dünya ülkesine çeşitli eşya ve ürünleri taşıdığı gibi ev eşyası taşıma konusunda da veya kişisel kabul edilen eşyaları taşıma konusunda da çalışmaların olduğu bir ülke halindeydi.

Uluslararası eşya taşımacılığı her ne kadar yeni bir kavram olmasa da ve Transakyel gibi kuruluşlar bu hizmeti yıllardır veriyor olsa da sektörde hizmet veren profesyonel bir kuruluş olan bu firmaya taleplerin son yıllarda daha yoğun olduğu görülüyor. Eşya taşımacılığının her ne kadar yeni bir kavram olmasa da ülke insanı tarafından evden eve nakliyat sektöründe uluslararası bir anlayış yeni yeni tanınmaya başlıyor denilebilir.

SADECE EV EŞYASI DEĞİL, TÜM EŞYALAR TAŞINABİLİR

Eşya taşıma denildiğinde ülkeler arası eşya taşıma sıkıntılı bir iş gibi algılanabiliyor. Oysa ülkeler arası birçok anlaşma eşya taşımada ciddi esneklikler sağlayarak birçok eşyanın rahatlıkla transferine olanak sağlıyor. Yurtdışı eşya taşıma bu açıdan kişisel birçok eşyanın taşınabilir olmasına da ayrıca imkan veriyor. Tüm bunlarla birlikte ülkelerin arasındaki ve global anlaşmalardaki eşya taşıma yönetmelik ve hükümlerinin bilinmesi de ayrıca bir uzmanlık alanının oluşmasına neden oluyor.