İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salih, Ürdün'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından geçtiği Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bir araya geldi. Salihi ve Esed'in Suriye'deki son durum ile İsrail saldırılarını görüştüğü belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Esed, görüşmede İsrail'in saldırıyla ülkesindeki olaylara batı ile birlikte müdahil olduğunu gösterdiğini iddia etti.
İkili görüşme sonrası basına açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Salihi ise, Suriye yönetiminin yanında olduklarının mesajını verdi. İran'ın, İsrail'in Suriye saldırılarını şiddetle kınadığını ifade eden Salihi, ülkesinin İsrail'e karşı Suriye'nin yanında olduğunu belirtti.
Esed ile bölgedeki gelişmeleri ve Suriye krizini ele aldıklarını ifade eden Salihi, "Suriye'deki durumun genel anlamda iyi olduğunu, ordunun birçok bölgeyi geri aldığını gördük. Suriye, yakında daha iyi olacak." ifadesini kullandı.

Suriye'nin içinde bulunduğu krizden zaferle çıkacağına inandığını söyleyen İran Dışişleri Bakanı, "Hakikat, Suriye hükümeti ve halkından yana. Çünkü hükümet bu halkın iradesinden çıkıyor. Halk ve hükümet arasında büyük bir uyum görüyoruz. Bunun yanında geçen 2 yıla rağmen halkın dik durduğunu görüyoruz. Eğer halkın bu dik duruşu ve orduya desteği olmasaydı, hiç bir hükümetin bu saldırılar karşısında ayakta durması mümkün olmayacaktı" iddiasını savundu.

Suriye'ye yönelik dış müdahaleyi kabul etmeyeceklerini ifade eden İranlı bakan, "Suriye'ye dış müdahaleyi kabul etmeyeceğiz. Geleceği ile ilgili kararları verme yetkisi sadece Suriye halkına aittir" dedi.