Mısır'ın sözde fetva kurulunun skandal iddiası "İstanbul'u Osmanlı" işgal etti iddialarına Mısırlı Gazeteci Sabur Meşhur'dan perde arkasını aralayan değerlendirme geldi.

ABD VALİSİ KIVAMINDAKİ SİSİ'NİN FETVA KURULU

Yahudi ve Amerikan lobilerinin valisi kıvamındaki Sisi'nin güdümünde sözde Mısır Fetva kurulu, "İstanbul'un Osmanlı tarafından işgal edildi" iddiasına sert tepki Mısırlı gazeteci Sabur Meşhur'dan geldi.

Meşhur, sözde Mısır Fetva Kurulu'nun internet sitesi yayını için şu değerlendirmeyi yaptı;

"Mısır fetva kurulunun masonlara ilişkin kesinlikle olumsuz bir çalışmasına ve yorumuna rastlamanız mümkün değildir. Cinsel sapıklık, müstehcenlik vb. propaganda yapanlara olumsuz bir tepki verdiklerine rastlamazsınız. Tüm problemleri İslami hareketlerledir. Türkiye ve HAMAS ile mücadeleyi hedefleyen bu yapının, laiklik ve misyonerlik faaliyetleri ile ilgili her hangi bir olumsuz yayın yapamadığını görürsünüz. Kesinlikle İslamşı savunma gibi bir gayeye rastlanamaz" dedi.

ABD Fetva Kurulu Mısır Şubesi

Meşhur şunları dedi;

ABD Mısır Valisi kıvamındaki Sisi'nin sözde fetva kurulu, "Erdoğan, içeride diktatörlüğünü sabitlemek ve yurt dışında da sömürgeci amaçlarını meşrulaştırmak için fetva silahını kullanmaya devam ediyor" demiştir. Erdoğan için bunları söyleyen fetva kurulunun Putin'in Arap ülkelerinde ki sömürüsü için bir açıklama yaptığını göremezsiniz. Ne bir fetvaları ne bir yayınları vardır. Dünyayı işgal eden ve katleden Trump ve ABD ordusu için tek kelime ettiğini göremiyoruz. Erdoğan ile kafayı bozmuş durumdalar ve Kral Selman, Trump ve Putin gibi insanlardan bahsetmezler.

FETVA KURULUNUN İÇİNDE OTURAN FETÖ'CÜLER VAR

Mısırlı gazeteci Meşhur, Arapça olarak yaptığı değerlendirme de "Ya fetva kurulu içerisinde bulunan elamanlar Türkiye içindeki konuşulanları izliyor. Veya Ankara ile İstanbul Mısır konsolosluklarındaki Sisi'nin istihbarat elemanları Türkiye'deki medya haberlerini günlük olarak rapor şeklinde yazıp gönderiyorlar. Daha sonra bunları fetva kurulu kendi gözlemlemiş ve şahit olmuş gibi yayınlıyor.

Mısır valisi kıvamındaki Sisi'nin fetva kurulu şunları söyledi;

"Son on yıl içinde Ayasofya'nın tekrar mescide dönüştürülmesi defalarca gündeme geldi. Ancak farklı siyasiler tarafından özellikle mütedeyyin seçmenleri kendilerine çekebilmek için seçim kampanyalarında kullanıldı. Ayasofya, Osmanlılar işgal etmeden önce (1453'ten önce) kiliseydi. 916 sene kilise olarak kullanıldı. 1994'te müzeye çevrildi."

Meşhur'un değerlendirmesi şöyle sürdü;

Dikkat edin burada Mustafa Kemal Atatürk müzeye çevirdi diyemiyor. Sanki kendi kendine mzüeye dönmüş gibi... Öncelikle Osmanlılar İstanbul'u işgal etti ve hatta fethetti demek tarih açısından doğru değildir. Doğru tabir şudur; Müslümanlar İstanbul'u fethettiler. Osmanlılar değil. Peki neden? Osmanlı diye bir ırk yada milliyet yoktur, aile ismidir. Osmanlı devletinin adı da Osmanlı Devleti değildi. Tam olarak adı Devlet-i Aliye idi. Yıkılmadan 50 sene önce laikler, Osmanlı milliyeti diye birşey türetmek istediler. Sultan Abdulhamid bunu iptal etti.

FETVA NEREDEN ÇIKTI?

Sisi bu işlerden anlamaz. Bu işleri yöneten iki yer vardır. Birisi ABD istihbaratıdır. ABD istihbaratının RAND adında bir merkezi var. Ve görevi İslamla ilgili şeylerin gözlemlenmesidir. RAND internet sitesinden görülebileceği gibi birçok kitap ve basılı kaynak üretir. RAND'ın onayı olmaksızın Arap ülkelerinde televiyona alimler bile çıkamaz. Önce RAND onay vermelidir ki yayına çıkabisin. Bu hangi alim olursa olsun. Uydudan dini (İslami) kanallar ve programlar yapıyorlar. İkinci yönetim yeri ise Masonluk teşkilatıdır. 

RAND İSLAM FETİHLERİNDEN DOLAYI ÖZÜR BEKLER

İslam adına yayınlar yapan ve Arap ülkeleri gibi birçok islam ülkesinin yayınlarını kontrol ettiği ifade edilen RAND, fetihler nedeniyle Müslümanların özür dilemesini bekler. Siyasi bir takım kimselerin hatasından kaynaklandığını falan açıklanmasını ister.

Kaynak: Beyaz Gündem