Moritanya'da faaliyet gösteren Burç Eğitim Kurumları tarafından Mevlid-i Nebevi (Kutlu Doğum) programı düzenlendi. Başkent Novakşot'un en büyük kongre merkezi Kasr-ı Mutemerat'ta gerçekleştirilen programa 600'den fazla davetli katıldı. Programı izleyenler arasında Mısır, Fas, Bosna Hersek ve Türkiye'den çok sayıda ilim adamı da bulunuyordu.

Programda Burç Eğitim Kurumlarına bağlı faaliyet gösteren Nil İlkokulu, Gaye Erkek Koleji ve İffet Kız Koleji öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 öğrenci Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) muhabbetlerini şiir, kaside, ilahi, piyes, kompozisyon ve salâvatlarla dile getirdi.

Nil İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı Bilal-i Habeşi piyesi izleyenleri asırlar öncesine götürdü, hicran gözyaşlarıyla salonda duygu dolu anlar yaşattı. Yine öğrencilerin yerel dil Hassaniye lehçesiyle söyledikleri kaside izleyenlerden tam not aldı.

İffet Kız Koleji ve Gaye Erkek Koleji öğrencilerinin söyledikleri kasideler ve her iki okul öğrencilerinden oluşan ilahi korosu da Efendimiz (s.a.v.) iştiyakı ile yanan gönülleri heyecanlandırdı. Öğrencilerin Arapça'ya tercüme edilen "Kırk Yaşındasın" ve "Medine'nin Gülü" şiirlerini duygulu bir tarzda söylemesi de izleyenlerde büyük etki oluşturdu.

Ümmet-i Muhammed adına yapılan dualar ve yakarışlarla son bulan gece, öğrencilerin Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) olan muhabbet ve iştiyakını da göstermesi açısından misafirler tarafından takdirle karşılandı.