Sri Lanka öncelikle bir ülkedir ve bu ülke demokratik ve sosyalist bir cumhuriyet olarak resmi adını almış durumdadır. Ancak resmi ismi çok kullanılmaz ve Sri Lanka olarak bilinir dünya çapında ve ülkemizde de bu şekilde anılır.

Sri Lanka Nerelerdir?

Merak konusu ülke hakkında Sri Lanka nerededir sorularına da sıklıkla rastlanıyor. Sri Lanka her şeyden önce bir Güney Afrika ülkesidir. Hindistan’a komşu sayılabilecek kadar yakın bir ülke olsa da Sri Lanka bir ada şeklinde olduğundan kara parçası olarak komşusu bulunmuyor demek daha doğru olur. Bir ada ülkesi demişken hangi sularda olduğundan da bahsetmek gerekir. Bu sorunun cevabı ise tahmin edilebileceği gibi Hint Okyanusu’dur.

Hindistan ile arasında otuz bir kilometre mesafe oluşturan kısım bir boğaz oluşturacak kadar yakın olarak kabul edilebilir ve Palk Boğazı olarak adlandırılmıştır. Çok sık olmamakla birlikte birçok kişinin de duymuş olabileceği Kolombo şehri ise bu ülkenin başkenti olarak kabul edilmiştir. Afrika denildiğinde kumlar hemen akla geliyor olabilir ancak tam aksine Sri Lanka büyüleyici bir yeşil konuma sahiptir.

Sri Lanka’nın İlginç Yerel Alfabesi ve Dili Var!

Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki eğer bir turist olarak gidecekseniz elbette İngilizce sizin için büyük ölçüde yeterli olacaktır. Ancak yerel dil olarak Seylanca konuşulmaktadır bir de Tamilce dilinin de kullanıldığı söylenebilir. Sri Lanka dili olarak kabul gören Seylanca dili bize ilginç ve alışık olmadığımız bir şekiller dizisi olarak yazılmış şekilde görünür. Bu dile Seylanca denilmesinin nedenine gelecek olursak, Sri Lanka’nın daha önceki isminin Seylan olduğunu söylememiz anlaşılması için yeterli olabilir.

Sri Lanka Nasıl Bir Yer?

Sri Lanka nasıl bir yer diye merak edenlerin sayısının hiç az olmadığı bilinen bir gerçektir. Adeta masallar ülkesi gibi bir isme sahip olan Sri Lanka gerçekte de masallar diyarı gibi görülebilir. Her ne kadar yakın tarihinde sömürü ve savaşlardan söz etmek durumunda kalsak da Sri Lanka büyüleyici bir masal ülkesi gibi insanlara ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkıyor. Bu aynı zamanda sorunlarının da bir nedeni haline gelmiştir. Yeşili korumak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi burada da bir mücadele gerektirmektedir. Ayrıca hortumlar ve kasırgalar gibi felaketlerle de zaman zaman mücadele etmek zorunda kalan Sri Lanka coğrafyasının insanları bilinçsiz avcılıklarla da mücadele etmek zorundadır.