Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘Hayat Boyu Öğrenme’ hedefi doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından il genelinde açılan kurslarda hazırlanan el emeği göz nuru eserler, açılışı yapılan yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Kültür Müdürlüğü sergi salonunda düzenlenen yıl sonu sergi açılışına Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkanvekili Nermin Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir’in eşi Sema Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın eşi Tülay Dündar, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz, müdürlük bünyesinde yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlattı: “Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme hedefleri doğrultusunda, modüler programlarda, her yaştaki vatandaşlarımıza hedef kitle edinen Yaygın Eğitim Kurumları, toplumsal kalkınmaya ve bireylerin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Başta dezavantajlı guruplar olmak üzere, toplumun her kesimine; kurumlarla işbirliği, SODES, AB projeleri, Okullar Hayat Olsun Projesi ve Halk Eğitim Merkezi alan taramaları ile 55 okuma-yazma kursu açılmıştır. 462 vatandaşımıza belgeleri verilmiştir. İstatistiklere baktığımızda; 1 Eylül 2013-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında; 98 dalda 559 kurs açılmış, 13 bin 829 kursiyer bu kurslara devam etmiştir. Ayrıca bünyemizde bulunan, bin 210 Açık Öğretim Ortaokul öğrencisi ve 3 bin 452 Açık Öğretim Lisesi öğrencisi ile toplamda 4 bin 452 öğrenciyle yaygın eğitim hizmetine devam etmektedir.”

Yaygın eğitimin önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Yaygın eğitim çerçevesinde halk eğitim merkezlerimiz ve mesleki eğitim merkezimizde yaklaşık 14 bin kursiyerimiz kurs görmüş ve kursların sonucunda sertifika ve belgelerini almışlardır. Yaklaşık 60 bin öğrenci ve kursiyerimizle, Erzincan’ımızın en güçlü ailesi olan milli eğitim ailesiyle bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

"NÜFUSUN YÜZDE 20’SİNE HALK EĞİTİM VASITASIYLA ULAŞTIK"

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarla Erzincan nüfusunun yüzde 20’sine ulaştıklarını değinen Vali Yardımcısı Fatih Kaya, “Yaklaşık olarak 20 bin öğrencimizi halk eğitim vasıtasıyla mezun etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yaklaşık yüzde 20 nüfusumuza halk eğitim vasıtasıyla ulaşmış oluyoruz. Amacımız engellilerimize, ev hanımlarına yönelik olarak, onlara bir meslek kazandırmak en büyük amaçlarımızdan birisi. Bu vesileyle iş imkanı arayan gençlerimiz içinde çeşitli meslek kursları düzenleniyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2013-2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde açılan kurslarda yapılan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı ve sergi gezildi.