Bangladeş Milli Eğitim Bakanı Dipu Moni, Bangladeş’te korona virüs (Covid-19) nedeniyle Mart ayında kapatılan anaokulu, ortaokul ve liselerin açılmayacağını bu yıl yüz yüze eğitime devam edilmeyeceğini açıkladı.

Bangladeş’te 17 Mart tarihinde eğitime ara veren okullar, bu yıl açılamayacak. Bangladeş Milli Eğitim Bakanı Dipu Moni, Bangladeş’te ara verilen eğitim ve öğretim hakkında alınan yeni kararları açıkladı. Bakan Moni, daha önce defalarca eğitime verilen aranın uzatılmasının ardından ülkede, Covid-19 salgınının devam etmesi nedeniyle 2020 yılında okulların açılamayacağını ifade etti. Okulların eğitime ara vermesi nedeniyle, yıl sonunda düzenlenen sınıf geçme sınavları dijital ortam üzerinden, öğrencilere soru gönderilerek gerçekleşecek. Öğrenciler, gönderilecek soruları yanıtlayacak ve sorularını sosyal mesafe kuralları çerçevesinde okullarına teslim edecek.

Bakan Moni, bu yıl ders işlenmemesi nedeniyle öğrencilerin eksik konularının, gelecek yılın konuları ile birlikte bir sonraki senede işleneceğini ifade ederek, her şeyden önce öğrencilerin sağlığını dikkate alarak bu kararları aldıklarını bildirdi. Moni, ülkede 2021 yılında Covid-19’un şiddetinin azalacağını ümit ederek, hazırlanan yeni planlarla eğitime devam edileceğini aktardı.