Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Çabuk, branş öğretmenleri ve öğrencileri, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun sahip olduğu fiziki olanakları, yürütülen bilimsel araştırmaları ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi elde etmek amacıyla Akçakoca Yerleşkesine ziyaret gerçekleştirdi. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, ziyaretçileri makamında ağırladı.

Ziyaret süresince Barbaros Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine Akçakoca Yerleşkesinin fiziki donatıları ve olanakları hakkında ayrıntı bilgiler verildi. Öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ni tercih etmelerinden memnuniyet duyacaklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, “Bilimin evrenselliğini uluslar üstü değerlendiren ve bu özellikleri yerel özelliklerimiz ile harmanlayan Düzce Üniversitesi olarak siz değerli öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” şeklinde konuştu.

Değişim programları ile yurtiçinden ve yurtdışından birçok farklı ortaklıkların olduğu ve arzu eden öğrencilerin Erasmus+, Mevlana ve Farabi olmak üzere 3 farklı değişim programından yararlanabileceği bilgisi paylaşıldı. Bu değişim programları kanalıyla ve finansmanıyla öğrenimlerine farklı coğrafyalarda ve kampüslerde devam edilebileceği ifade edilen ziyarette öğrenciler, değişim programları ile yakından ilgilendi.

Ziyaretin sonunda Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu; Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerine ve tüm personeline her zaman kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve arzu ettikleri konularda araştırma, bilimsel destek, proje iş birliktelikleri ve ortak etkinlikler başta olmak üzere birçok alanda ve konuda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Çabuk ise ziyareti; Düzce Üniversitesi’nin ve Yüksekokulun sahip olduğu olanakları, araştırma geliştirme faaliyetlerini ve bilimsel araştırma projelerini daha yakından tanımak adına gerçekleştirdiklerini belirtti. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu’nun ziyaret taleplerini kırmadıklarını ve çok güzel ağırlandıklarını ifade eden Çabuk, başta Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu ve tüm Yüksekokul Yönetimine teşekkür etti. Ziyaret sonrasında Yüksekokulun tanıtım broşürleri de misafir öğrencilerle paylaşıldı.