Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrenci topluluklarından Dil ve Edebiyat Topluluğu’nca, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü koordinatörlüğünde, “Dilimiz Bayrağımızdır” adlı bir konferans düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirtaş’ın konuşmacı olduğu konferansa, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türkçe Eğitimi ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım gösterdikleri konferansta, Türkçenin yeryüzündeki en güçlü dillerden biri olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, bu gücün tarihi ve estetik kökleri, yapısal özellikleri, yaygınlığı ve ifade zenginliği ile bilimsel temellere dayandığını vurguladı. Dilin ortak kullanımının, milleti var eden kültürel bir özellik olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Türkçenin kullanımında ortaya çıkan yozlaşmanın kültürel yozlaşmanın ana sebeplerinden biri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Ahmet Demirtaş bu yozlaşmanın dili konuşan kişilerin gösterecekleri hassasiyetle giderilebileceğinin ve bu etkinin toplumun tüm kurumlarında belirgin bir iyileşmeye vesile olacağını sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, dilin ve duyguların yozlaşması konusunda yaptığı kısa bir konuşmanın ardından, gerçekleştirilen doyurucu konferans için Doç. Dr. Ahmet Demirtaş’a teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.